Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Αισχύλεια 2020: Η δυσαρέσκεια των διοργανωτών για την ακύρωση του φεστιβάλ
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αισχύλεια 2020: Η δυσαρέσκεια των διοργανωτών για την ακύρωση του φεστιβάλ

Αισχύλεια 2020: Σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο της διοργάνωσης και τον δήμαρχο της πόλης διαμαρτύρονται για την απόφαση να μην διεξαχθεί το φεστιβάλ των Αισχυλείων λόγω κορονοϊού.

Αισχύλεια 2020: Την έντονη δυσαρέσκειά του για την ακύρωση, λίγες μόλις ημέρες πριν την έναρξή τους, των «Αισχυλείων», του μεγάλου πολιτιστικού φεστιβάλ της Ελευσίνας που επρόκειτο να φιλοξενήσει δεκάδες παραστάσεις σημαντικών καλλιτεχνών, εκφράζει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων. Σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο της διοργάνωσης και τον δήμαρχο της πόλης διαμαρτύρονται για την απόφαση αυτή η οποία ελήφθη χωρίς καμία απολύτως συζήτηση και κυρίως δίχως να έχει ζητηθεί από το Κράτος για λόγους ασφαλείας που επιβάλλει η υγειονομική κρίση του κορονοϊού.

«Το Φεστιβάλ ακυρώθηκε αιφνιδιαστικά λίγες μέρες  πριν την έναρξη του χωρίς κυβερνητική εντολή ( από την ΓΓΠΠ), χωρίς προηγούμενη συζήτηση με τις αντισυμβαλλόμενες επιχειρήσεις που εκπροσωπούν τους καλλιτέχνες, χωρίς συζήτηση για την πραγματοποίηση έστω με λιγότερο κόσμο των προγραμματισμένων εδώ και μήνες παραστάσεων αδιαφορώντας για την επιβίωση του καλλιτεχνικού κόσμου που τόσα χρόνια στηρίζει το φεστιβάλ. Το Φεστιβάλ ακυρώνεται χωρίς να έχουν ανιχνευθεί κάποια  κρούσματα στην Ελευσίνα, ενώ οι αρμόδιοι του τοπικού φορέα αυτοδιοίκησης  και ο δήμαρχος Ελευσίνας επικαλούνται με δική τους γενική και αόριστη αξιολόγηση το φόβο τοπικού lockdown» καταγγέλλουν οι διοργανωτές.

Να διεξαχθεί κανονικά το φεστιβάλ

Παράλληλα, υπογραμμίζουν πως «μ’ αυτή την νοοτροπία και την πρακτική , παραγνωρίζεται  η αξία και το αποτέλεσμα των μέτρων ασφαλούς διεξαγωγής (ΥΠΠΟΑ 23-6-2020 στην οποία και οι συμβάσεις των Αισχυλείων  αναφέρονται) ή των ειδικότερων προβλέψεων και περιορισμών, που ο συγκεκριμένος και ο εκάστοτε φορέας διοργάνωσης , ευρισκόμενος  με τις υπηρεσίες του ήδη σε συντονισμό  με τους αντίστοιχους αντισυμβαλλόμενους εκπροσώπους των καλλιτεχνών, μπορούσε και ακόμα μπορεί να εντείνει  και  να επεκτείνει».

Τέλος καλεί τους υπεύθυνους να αναθεωρήσουν και να επιτρέψουν την διεξαγωγή του φεστιβάλ διαφορετικά να φροντίσουν να αποζημιώσουν τους καλλιτέχνες των οποίων οι παραστάσεις ακυρώθηκαν. Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό πως παρά τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες ημέρες ως αποτέλεσμα της αύξησης των κρουσμάτων Covid – 19 στη χώρα μας, υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης των προγραμματισμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων με μέγιστο αριθμό κοινού τα 100 άτομα και φυσικά με την προϋπόθεση της αυστηρής τήρησης όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας.

Δείτε ακόμη

Στο Ηρώδειο ο Μάριος Φραγκούλης
Μενδώνη για Πουλόπουλο: “Τραγουδιστής με σπάνιο χάρισμα και ξεχωριστό ήθος”
Εκτός της σειράς «The Crown» η Μέγκαν και ο Χάρι (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις