Ληστείες Μύκονος: Οι Ιταλοί και η Πάτρα

ΕΛΛΑΔΑ

Ληστείες Μύκονος: Οι Ιταλοί και η Πάτρα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ληστείες Μύκονος: Συνελήφθησαν στο λιμάνι της Πάτρας δύο Ιταλοί, μέλη της «Μαφίας των ρολογιών», που χτυπάει κάθε καλοκαίρι στη Μύκονο.

25.08.2020 | 09:35

Ληστείες Μύκονος: Δύο Ιταλοί κακοποιοί, μέλη της «μαφίας των ρολογιών», που κάθε καλοκαίρι στη Μύκονο εξαπολύουν και αιματηρές επιθέσεις για την αρπαγή πανάκριβων ρολογιών από τα χέρια πλούσιων τουριστών, συνελήφθησαν από την Αστυνομία, στο λιμάνι της Πάτρας, λίγο πριν διαφύγουν με πλαστά έγγραφα στη χώρα τους με πλοίο! Είναι οι δράστες, σύμφωνα με την Αστυνομία, της πρόσφατης άγριας ληστείας με θύμα σύζυγο βιομηχάνου στο κοσμοπολίτικο νησί όπου για να της αρπάξουν το πανάκριβο ρολόι που φορούσε, την πέταξαν κάτω, τραβώντας την από το χέρι για να εξουδετερώσουν την αντίστασή της και να αρπάξουν το ρολόι.

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας για τις πρώτες βοήθειες, ενώ οι δράστες διέφυγαν, προσωρινά, όπως απεδείχθη, με μοτοσικλέτα που εγκατέλειψαν σε κοντινό σημείο. Οκτώ ημέρες από την ώρα της αρπαγής, η Αστυνομία έφθασε στην εξιχνίαση και στους δράστες λίγο πριν αυτοί μπουν στο πλοίο για Ανκώνα από το λιμάνι της Πάτρας.

Ληστείες Μύκονος: Ρολόι μεγάλης χρηματικής αξίας

Ως προς το χρονικό της ληστείας, λέει η Αστυνομία, την 16 Αυγούστου , στη Μύκονο, ο ένας από τους δράστες, στην είσοδο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, αφαίρεσε με βία ρολόι χειρός μεγάλης χρηματικής αξίας από γυναίκα, την οποία μάλιστα έριξε στο έδαφος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Ακολούθως ο δράστης τράπηκε σε φυγή επιβιβαζόμενος σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ο συνεργός του, την οποία στη συνέχεια εγκατέλειψαν.

Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό κατάφεραν μετά από επισταμένη και ενδελεχή συνδυαστική αξιολόγηση στοιχείων να εντοπίσουν το χώρο προσωρινής διαμονής των δραστών στη Μύκονο και να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία τους».

Ορμητήριο για ληστείες

Οι δύο Ιταλοί ληστές των ρολογιών, όταν έγινε η έρευνα στην οικία που είχαν νοικιάσει για να διαμένουν και να εξορμούν για τις αρπαγές ρολογιών ευκατάστατων τουριστών, Ελλήνων και ξένων, ιδιαίτερα Αράβων, φάνηκε ότι ήταν πολύ οργανωμένοι με σχέδια για πολλές επιθέσεις κατά τουριστών στα σοκάκια της Μυκόνου, έξω από κλαμπ, καφέ και κοσμηματοπωλεία.

Κατά την έρευνα, λοιπόν,  στο όχημα που χρησιμοποίησαν και στο χώρο διαμονής τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πλαστό δελτίο ταυτότητας και πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης, πέντε αυτοκόλλητες πινακίδες κυκλοφορίας δικύκλων με διαφορετικούς αριθμούς και 2.055 ευρώ. Σε βάρος των δυο δραστών εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα σύλληψης για τα αδικήματα της ληστείας και της πλαστογραφίας. Αντελήφθησαν ότι είχαν ήδη διαφύγει. Όταν οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τα στοιχεία των δραστών, αντελήφθησαν ότι είχαν ήδη διαφύγει από τη Μύκονο.

Οργανωμένοι κακοποιοί

Κατάλαβαν ακόμη ότι όπως έχουν πράξει στο παρελθόν κι άλλα μέλη της μαφίας των ρολογιών, θα σχεδίαζαν πιθανόν να φύγουν για την Ιταλία μέσω του λιμένα της Πάτρας. Ειδοποίησαν τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών οι οποίοι τους εντόπισαν και στην κατοχή τους βρήκαν τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Οι συλληφθέντες, κρατούνται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας και πρόκειται πάλι να βρεθούν, συνοδεία αστυνομικών αυτή τη φορά στα νησιά για  να οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου. Ακόμη πιο αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο άρπαξαν το ρολόι από τα χέρια της συζύγου του βιομηχάνου, δίνει μάρτυρας, παρών στην ληστεία.

Στο Δραφάκι

Είπε στην Αστυνομία ότι  το γνωστό ζεύγος των βιομηχάνων, που περνάει τις διακοπές του στο κοσμοπολίτικο νησί, κατευθύνθηκε κάποια στιγμή σε καφέ γνωστής αλυσίδας, στη θέση Δραφάκι για να πάρουν καφέ. Η σύζυγος,  κατευθύνθηκε προς το ταμείο για να κάνει την παραγγελία της, με τον βιομήχανο να την περιμένει κοντά στην είσοδο του καταστήματος. Εκείνη τη στιγμή, και μπροστά στα μάτια των έντρομων θαμώνων, ένας άγνωστος, τότε, που φορούσε μάσκα δήθεν για τον κορονοϊό,  που φορούσαν προστατευτική μάσκα κατά του κορονοϊού πλησίασε την αμέριμνη γυναίκα και με αστραπιαίες κινήσεις άρχισε να της τραβάει το χέρι ποντάροντας στον αιφνιδιασμό. Τραυματισμένη μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας από τον συγκλονισμένο σύζυγό της και όπως προαναφέρθηκε οι δράστες διέφυγαν, αλλά μόνο προσωρινά…

Δείτε ακόμη

Ολόκληρο το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τη νέα σχολική χρονιά
Παναγιωτόπουλος: Απετράπη η παράνομη είσοδος άνω των 61.500 ατόμων στον Έβρο το τελευταίο 5μηνο
Εκτός κλήρου ο π. Ανδρέας Κονάνος
Exit mobile version