Δημόπουλος – κορονοϊός: Επιφυλακτικός για το γενικό κλείσιμο

ΕΛΛΑΔΑ

Δημόπουλος – κορονοϊός: Επιφυλακτικός για το γενικό κλείσιμο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Δημόπουλος - κορονοϊός: Ο κ. Δημόπουλος τόνισε πως η επιβολή ενός καθολικού lockdown είναι δύσκολη, «διότι οι συνέπειες θα είναι τρομακτικές».

24.08.2020 | 10:00

Δημόπουλος – κορονοϊός: Ανησυχία προκαλούν στους επιστήμονες τα στατιστικά δεδομένα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς την Κυριακή σημειώθηκε ρεκόρ κρουσμάτων, με 284 ανθρώπους να βρίσκονται θετικοί στον Covid 19. O καθηγητής Εντατικής Θεραπείας και υπεύθυνος της Μονάδας Covid 19 στο νοσοκομείο «Αττικόν», Γιώργος Δημόπουλος υπογράμμισε τη Δευτέρα πως «ο πιο βασικός δείκτης επιδείνωσης της κατάστασης είναι το γεγονός ότι 31 άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ έναντι 24 την περασμένη εβδομάδα».

Σε δηλώσεις του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο κ. Δημόπουλος σημείωσε πως η επιβολή ενός καθολικού lockdown είναι δύσκολη, «διότι οι συνέπειες θα είναι τρομακτικές». Πρόσθεσε, επίσης πως κανείς δεν μπορεί αυτή τη στιγμή τι θα γίνει σε μια εβδομάδα από τώρα. «Άρα η απάντηση εδώ, είναι βλέποντας και κάνοντας. Το τοπικό lockdown, που έχει εφαρμοστεί έδειξε πχ στον Πόρο ότι υπάρχει μείωση των κρουσμάτων στα τελευταία νούμερα που έχουμε. Δούλεψε το τοπικό lockdown», συνέχισε ο κ. Δημόπουλος.

Τι θα γίνει με τα σχολεία

Στο τραπέζι παραμένει και το ενδεχόμενο αναβολής της έναρξης της σχολικής χρονιάς που έχει οριστεί για τις 7 Σεπτεμβρίου. Τους όρους έναρξης των εκπαιδευτικών δομών όλων των βαθμίδων θα ανακοινώσει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως σήμερα Δευτέρα, στις 16.00. Ήδη, την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις της ηγεσίας του υπουργείου με τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19. Σύμφωνα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, οι οποίες έχουν γίνει δεκτές από την κυβέρνηση οι  εκπαιδευτικοί και οι μαθητές από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο θα φορούν μάσκα.

Παράλληλα θα γίνονται διαφορετικά διαλείμματα ανά τάξη,  θα γίνεται καθαρισμός των σχολείων κατά τη λειτουργία τους και μετά το πέρας των μαθημάτων και  θα υπάρχουν, με ευθύνη των δήμων, αντισηπτικά σε όλα τα σχολεία. «Αν χρειαστεί να τροποποιηθεί η ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς, που έχει ορίσει για τις 7 Σεπτεμβρίου, θα πράξουμε αναλόγως” επισήμανε ο καθηγητής κ. Γώγος. Τόνισε ότι η επιτροπή θα παρακολουθεί τα επιδημιολογικά δεδομένα μέχρι τελευταία στιγμή, σχολιάζοντας εξάλλου πως η 7η Σεπτεμβρίου είναι κοντινή ημερομηνία με τη 14η Σεπτεμβρίου.

Δείτε ακόμη

Αγνοείται 74χρονη κολυμβήτρια στη Βουλιαγμένη
Σε καραντίνα η Λέσβος -Εισηγήσεις για μέτρα σε εθνικό επίπεδο
Επισπεύδεται η κατασκευή του «τείχους» στον Έβρο
Exit mobile version