Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Μπάγερν Μονάχου – Παρί Σεν Ζερμέν: Επεισόδια και συλλήψεις στο Παρίσι
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μπάγερν Μονάχου – Παρί Σεν Ζερμέν: Επεισόδια και συλλήψεις στο Παρίσι

Μπάγερν Μονάχου - Παρί Σεν Ζερμέν: Γύρω από το γήπεδο, καθ 'όλη τη διάρκεια του αγώνα, υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας, η οποία χρησιμοποίησε δακρυγόνα, και ομάδες οπαδών έριξαν κροτίδες και πυροτεχνήματα.

Μπάγερν Μονάχου – Παρί Σεν Ζερμέν: Επεισόδια, συγκρούσεις και συλλήψεις στο Παρίσι ακολούθησαν την ήττα (1-0) της Παρί Σεν Ζερμέν από την Μπάγερν Μονάχου στον τελικό του Champions League. Ένα μικρό μέρος των 5.000 φιλάθλων που είχαν παρακολουθήσει τον τελικό σε οθόνες στο στάδιο Parc des Princes είχε μπαστούνια και βόμβες μολότοφ, όπως ανέφερε η αστυνομία. Γύρω από το γήπεδο, καθ ‘όλη τη διάρκεια του αγώνα, υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας, η οποία χρησιμοποίησε δακρυγόνα, και ομάδες οπαδών έριξαν κροτίδες και πυροτεχνήματα.

Μετά το παιχνίδι, οι εντάσεις κλιμακώθηκαν περαιτέρω και οι συγκρούσεις μετακινήθηκαν στην περιοχή της Λεωφόρου των Ηλυσίων Πεδίων, όπου τα οχήματα πυρπολήθηκαν, έσπασαν παράθυρα και καταστράφηκαν καταστήματα. Για την ιστορία η Μπάγερν κατέκτησε το Champions League για έκτη φορά στην ιστορία της με χρυσό σκόρερ τον Κομάν στο 59’. Μετά τις δύο τα ξημερώματα τα επεισόδια σταμάτησαν, η αστυνομία εκκαθάρισε την περιοχή, απειλώντας πρόστιμα σε όποιον βρίσκονταν εκεί. Αρκετοί άνθρωποι συνελήφθησαν.

 

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο, είχε κάποιες φάσεις ωστόσο δεν κατάφερε καμία από τις δύο ομάδες να σκοράρει. Ο τελικός ήταν λογικό να προκαλέσει άγχος στις ομάδες οι οποίες και σε άδειο γήπεδο ήταν πολύ περισσότερο κλεισμένες και ο ρυθμός άργησε να κάνει την εμφάνισή του. Παρότι η Μπάγερν πίεζε πολύ, η Παρί ήταν εξαιρετικά στημένη στην άμυνα και απέφευγε τα λάθη. Οι Βαυαροί από την άλλη, έκαναν αρκετά στην άμυνα. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να απειλούν οι Παριζιάνοι περισσότερο. Ο Νεϊμάρ στο 18′ βγήκε μπροστά από τον Νοίερ, αλλά εκείνος του είπε… «όχι» στο τετ-α-τετ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Λεβαντόφσκι σημάδεψε το δοκάρι μετά από ένα ωραίο σουτ και όλα έδειχνα πως το παιχνίδι είχε αρχίσει να ανάβει.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη όμως καθώς η επόμενη φάση ήρθε μετά από περίπου 10 λεπτά, όταν ο Ντι Μαρία από κοντά έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Ως το τέλος του πρώτου μέρους, υπήρξαν μικρότερες φάσεις εκατέρωθεν, αλλά όχι κάτι το αξιοσημείωτο. Αν και το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο, ένα γκολ ήρθε να αλλάξει τις ισορροπίες. Στο 59′ ο Κίμιχ έκανε μια εντυπωσιακή σέντρα και τον -γεννημένο στο Παρίσι και πρώην παίκτης της Παρί- Κομάν να στέλνει τη μπάλα με το κεφάλι στα δίχτυα. Ενα λεπτό αργότερα μάλιστα, ο Κιμπεμπέ με αυτοθυσία γλύτωσε ένα δεύτερο γκολ σε βάρος της ομάδας του πέφτοντας με το κεφάλι και έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Η Παρί προσπάθησε να βγάλει αντίδραση μετά τις αλλαγές του Τούχελ, αλλά ήταν εμφανές πως λείπει ένας φορ από το παιχνίδι της καθώς τόσο ο Νεϊμάρ, όσο και ο Εμπαπέ ήταν συνεχώς έξω και γύρω από την περιοχή. Μια καλή φάση βρήκε με τον Μαρκίνιος η τυπικά γηπεδούχος, όμως ο Νόιερ φώναξε και πάλι «παρών» όταν χρειάστηκε. Οσο η κλεψύδρα άδειαζε, η Μπάγερν ήταν αδύνατο να το χάσει. Και το σήκωσε για έκτη φορά στην ιστορία της.

Παρί σεν Ζερμέν – Μπάγερν Μονάχου
Παρί Σεν Ζερμέν (Τόμας Τούχελ): Νάβας, Κέρερ, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπεμπέ, Μπερνάτ, Μαρκίνιος, Παρέδες (65′ Βεράτι), Ερέρα (71′ Ντράξλερ), Ντι Μαρία (79′ Τσούπο-Μότινγκ), Νεϊμάρ, Εμπαπέ.

Μπάγερν (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Κίμιχ, Αλάμπα, Μπόατενγκ (24′ Σίλε), Ντέιβις, Τιάγκο Αλκάνταρα, Γκορέτσκα, Κομάν (68′ Πέρισιτς), Γκνάμπρι (68′ Κουτίνιο), Μίλερ, Λεβαντόβσκι.

Δείτε ακόμη

Ανάρρωσε ο Παπανικολάου: «Το μεγαλύτερο άγχος μου ήταν η οικογένειά μου»
Άλλο ένα “χτύπημα” για τον Μιχαΐλοβιτς – Θετικός στον κορονοϊό
Σαμπάνιες, αστακοί και ουίσκι – Το τρελό ποσό που έκανε η παρέα του Μαγκουάιρ στη Μύκονο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις