Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά Μάνη τώρα: Βελτιωμένη η εικόνα, διάσπαρτες εστίες
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Μάνη τώρα: Βελτιωμένη η εικόνα, διάσπαρτες εστίες

Φωτιά Μάνη τώρα: Περιόρισε τις αναζωπυρώσεις η Πυροσβεστική.

Φωτιά Μάνη τώρα: Βελτιωμένη είναι η εικόνα από το πύρινο μέτωπο στη Μάνη. Ανησυχία επικράτησε για την πορεία της πυρκαγιάς στον Λαγκαδά, καθώς μετά τη νύχτα αγωνίας  η μάχη με τις φλόγες συνεχίστηκε και από νωρίς το πρωί της Κυριακής με κάθε επίγειο και εναέριο μέσο.

Η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο, ωστόσο υπάρχουν, σύμφωνα με την πυροσβεστική, αρκετές διάσπαρτες εστίες μέσα στα καμμένα. Νωρίτερα εμφανίζονταν αναζωπυρώσεις στα σημεία έκαιγε η φωτιά και τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής προσπαθούσαν να τις περιορίσουν. Οι μετεωρολόγοι είχαν ενημερώσει τους πυροσβέστες για ενίσχυση των ανέμων μετά τις 11.30, ενώ αναμένονται ισχυροί άνεμοι έως τις 15.00. Το πρωί της Κυριακής, η ισχύς των βόρειων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή (2 με 3 μποφόρ) και ήταν βοηθητική των προσπαθειών κατάσβεσης.

Φωτιά στη Μάνη: Βίντεο από protothema

Φωτιά Μάνη τώρα: Δύο μέτωπα

Η μάχη, σύμφωνα με την ΕΡΤ στην Μάνη δίνεται σε δύο μέτωπα. Το ένα είναι στη Δροσοπηγή και το δεύτερο στο Γέρμα.

Στο μεταξύ, με το πρώτο φως της ημέρας, έχουν ξεκινήσει συνεχείς ρίψεις από τα πυροσβεστικα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα. Σε περίπτωση που οι πυροσβέστες καταφέρουν να την περιορίσουν με τα εναέρια, δράση θα αναλάβουν τα επίγεια μέσα, προκειμένου να κατασβησουν τις εστίες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις