Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

25

Σεπτεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Στεφανής Γράμμος: Αντιδράσεις για την παρουσία του στο ετήσιο μνημόσυνο της ΕΑΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στεφανής Γράμμος: Αντιδράσεις για την παρουσία του στο ετήσιο μνημόσυνο της ΕΑΑΣ

Στεφανής Γράμμος: Ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής θα πάει σε εκδηλώσεις κατά των «κομμουνιστοσυμμοριτών» στον Γράμμο και στο Βίτσι.

Στεφανής Γράμμος: Πολιτικές αντιδράσεις προκαλεί η επικείμενη παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, ως εκπροσώπου του πρωθυπουργού, στο ετήσιο μνημόσυνο της ΕΑΑΣ σε Γράμμο και Βίτσι για τους «πεσόντες στην μάχη κατά των ‘’κομμουνιστοσυμμοριτών’’», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση. Σημειώνεται, πως η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού διοργανώνει ετήσιο μνημόσυνο στις 30 Αυγούστου στον Γράμμο και το Βίτσι, για τους πεσόντες στην μάχη κατά των «κομμουνιστοσυμμοριτών», όπως συνηθίζεται να χαρακτηρίζονται οι μαχητές του ΔΣΕ στην εν λόγω εκδήλωση, όπου πρόκειται να παραβρεθεί ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό.

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» τονίζει στο σχετικό δημοσίευμα για την παρουσία του υφυπουργού στις εκδηλώσεις: «Τα τελευταία 20 χρόνια, οι όποιες κυβερνήσεις της Δεξιάς απέφευγαν να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκδήλωση. Κατά καιρούς είχαν παρευρεθεί κάποιοι βουλευτές δεύτερης ή τρίτης γραμμής και ως εκεί».

Την παρουσία του κ. Στεφανή στην τελετή που πρόκειται να λάβει χώρα στις 30 Αυγούστου ανακοίνωσε η ίδια η ΕΑΑΣ μέσω του ιστοτόπου της, αναφέροντας σε σχετική ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο μεταξύ άλλων αποφάσισε: «1. Την τέλεση των επετειακών μνημοσύνων υπέρ πεσόντων του Ελληνικού Στρατού στο Γράμμο και στο Βίτσι την Κυριακή 30 Αυγούστου 2020, όπως έχει προγραμματιστεί. Την υποδοχή των επισήμων προσκεκλημένων στους χώρους των τελετών. Τον Πρωθυπουργό θα εκπροσωπήσει ο ΥΦΕΘΑ Σγος ε.α. κ. Αλκιβιάδης Στεφανής».

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση ψαρεύει στα βρωμόνερα της ακροδεξιάς και του φασισμού

Την προγραμματισμένη συμμετοχή του υφυπουργού Άμυνας στην εκδήλωση καταγγέλλει το ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η συμμετοχή του ΥΦΕΘΑ Α. Στεφανή, ως εκπροσώπου του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, σε αντικομμουνιστική εκδήλωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, που υπάγεται στο ΥΠΕΘΑ, στον Γράμμο και στο Βίτσι, η οποία μάλιστα διανθίζεται με φρασεολογία από την εποχή των εκτελέσεων και των εξοριών, είναι απαράδεκτη, άθλια και επικίνδυνη. Φαίνεται ότι την κοινοβουλευτική απουσία της Χρυσής Αυγής έρχεται να καλύψει η παρουσία και η εκπροσώπηση της κυβέρνησης σε αυτήν την εκδήλωση, επιδιώκοντας να ψαρέψει στα βρωμόνερα της ακροδεξιάς και του φασισμού. Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται ότι ο αντικομμουνισμός είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα της καταστολής και της επίθεσης στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα.

Η κυβέρνηση να αποσύρει τώρα τον εκπρόσωπο της από αυτήν την άθλια αντικομμουνιστική εκδήλωση διαφορετικά η ίδια και προσωπικά ο πρωθυπουργός αναλαμβάνουν την ευθύνη για αυτή την αθλιότητα».

Κρέτσος: Έχει ακούσει ο πρωθυπουργός τι λένε κάθε χρόνο σε αυτές τις εκδηλώσεις;

Την προαναγγελθείσα συμμετοχή του Αλκιβιάδη Στεφανή στην εν λόγω εκδήλωση σχολίασε, με μία δηκτική ανάρτηση στο twitter, και ο Λευτέρης Κρέτσος.

«Γιατί οι εκδηλώσεις της ΕΑΑΣ δεν εντάσσονται στο επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Ελλ. Στρατού; Γιατί για πρώτη φορά ένας Υφυπ. Εθνικής Άμυνας συμμετέχει στη γιορτή μίσους της ΕΑΑΣ εκπροσωπωντας τον ίδιο τον ΠΘ; Έχει ακούσει ο ΠΘ τι λένε κάθε χρόνο σε αυτές τις εκδηλώσεις;», έγραψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Βοσδογάνης: Άλλη μια… μεταρρύθμιση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη

Την παρουσία Στεφανή στηλίτευσε και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Φώφης Γεννηματά Νίκος Βοσδογάνης με ανάρτησή του στα social media. «Άλλη μια … μεταρρύθμιση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη», σχολίασε με νόημα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις