Στεφανής για Τουρκία: Η διατήρηση της ετοιμότητας προϋπόθεση για την εθνική μας προοπτική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στεφανής για Τουρκία: Η διατήρηση της ετοιμότητας προϋπόθεση για την εθνική μας προοπτική

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Στεφανής για Τουρκία: Θεμελιώδης προϋπόθεση για την εθνική μας προοπτική ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο, τόνισε.

22.08.2020 | 21:34

Στεφανής για Τουρκία: Μήνυμα για την τουρκική προκλητικότητα και την ανάγκη σεβασμού τους Διεθνούς Δικαίου έστειλε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, στο χαιρετισμό του στη διάρκεια των σημερινών εκδηλώσεων μνήμης για τους πεσόντες Αεροπόρους στο δήμο Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας. «Σε ένα δύσκολο για τον ελληνισμό χρονικό και ιστορικό σταυροδρόμι, όπου οι προκλητικές συμπεριφορές των γειτόνων μας συνεχώς κλιμακώνονται, η προσήλωση στις αρχές καλής γειτονίας, ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο και ειδικότερα στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, καθώς και η διατήρηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας στο ύψιστο επίπεδο, αποτελούν θεμελιώδεις προϋποθέσεις για την εθνική μας προοπτική», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Σφοδρές αντιδράσεις για την παρουσία Στεφανή στο ετήσιο μνημόσυνο της ΕΑΑΣ

«Υποχρέωση όλων μας είναι να διδαχθούμε από τη θυσία των πεσόντων αεροπόρων μας, να σφυρηλατήσουμε την εθνική ενότητα και ομοψυχία, να διατηρήσουμε τις παραδοσιακές διαχρονικές μας αξίες και ιδανικά και να πράττουμε ο καθένας το καθήκον του, ως ελάχιστη ηθική υποχρέωση προς εκείνους που σήμερα τιμούμε», επανέλαβε.

Αναφερόμενος στους πεσόντες Αεροπόρους ο κ. Στεφανής παρατήρησε:

«Όλοι τους έμειναν συνεπείς στους όρκους τους. Κατέδειξαν με την υπέρτατη θυσία τους, τι σημαίνει να υπηρετείς την Πατρίδα μέχρι της ”τελευταίας ρανίδος του αίματός σου” και απέδειξαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δύνανται να φέρουν σε πέρας το έργο τους, με υψηλή εθνική συνείδηση και αυταπάρνηση. Η αυτοθυσία τους αποτελεί οδηγό, ηθική και ιερή παρακαταθήκη και αναγνωρίζεται από όλους μας ως σύμβολο υψηλής αξίας, που υπενθυμίζει τη διαχρονική πίστη του ελληνικού λαού για την υπεράσπιση των ιδεωδών της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας.

Από τη δική τους θυσία αντλούμε διδάγματα αρετής, θάρρους, αυτοθυσίας και αυταπάρνησης, γνωρίζοντας ότι μόνο αν διαθέτουμε ακλόνητη πίστη, αδούλωτο πνεύμα και υψηλό φρόνημα, θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε τις σύγχρονες προκλήσεις από όπου και αν αυτές εκπορεύονται. Αντλώντας θάρρος, τόλμη και δύναμη από την προσφορά τους, τους διαβεβαιώνουμε ότι θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους, παραδίδοντας στα παιδιά μας το ίδιο απόθεμα εθνικής αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας».

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας , ο οποίος παρέστη στις εκδηλώσεις εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της κυβέρνησης, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο που αναγέρθηκε για να τιμηθούν οι πέντε ήρωες της Πολεμικής Αεροπορίας, Νικόλαος Σιαλμάς, Κωνσταντίνος Κοντογιώργος, Ευάγγελος Σταθόπουλος, Βασίλειος Κουρκούτας και Ευστάθιος Τσίγκας, οι οποίοι έπεσαν στο καθήκον υπερασπιζόμενοι την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας.

Μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το δημαρχείο Θέρμου, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο. Σπυρίδωνα Κωνσταντάρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η φωτογραφία της Δόμνας Μιχαηλίδου με τον γιο της: «Δεν ήξερα τι θα πει να είσαι μητέρα, παρά μόνο τι θα πει να έχεις μία» 22.08.2020 | 21:34
Χρυσοχοϊδης: Κρίσιμο ζήτημα η ταυτοποίηση όσων μπαίνουν στα Πανεπιστήμια 22.08.2020 | 21:34
Ερντογάν σε Πούτιν: Η Τουρκία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανία 22.08.2020 | 21:34
Κάρμεν Ρουγγέρη: «Είμαι υπερβολική ως μητέρα, αν δεν απαντούν στο τηλέφωνο, μπορεί να πάρω το αμάξι για να τους βρω» 22.08.2020 | 21:34
Απάντηση Ζελένσκι σε Πούτιν: Για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις πρέπει η Μόσχα να σταματήσει τις επιθέσεις 22.08.2020 | 21:34
Η ανάρτηση Μητσοτάκη για την γιορτή της μητέρας, αφιερωμένη στην σύζυγό του, Μαρέβα 22.08.2020 | 21:34
Με μία μαχαιριά σκότωσε τον γιο του ο 71χρονος -«Πάλευε να τον σώσει από τα ναρκωτικά» 22.08.2020 | 21:34
Columbia: Τέθηκαν σε αναστολή 65 φοιτητές μετά από διαμαρτυρία υπέρ της Παλαιστίνης 22.08.2020 | 21:34
Exit mobile version