Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Κανένα παιδί με μάσκα στα σχολεία: Και η Αθηναΐς Νέγκα παίρνει θέση
LIFESTYLE

Κανένα παιδί με μάσκα στα σχολεία: Και η Αθηναΐς Νέγκα παίρνει θέση

Κανένα παιδί με μάσκα στα σχολεία: Για τις σελίδες στο διαδίκτυο, έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα.

Κανένα παιδί με μάσκα στα σχολεία: Με ανάρτησή της στο twitter η γνωστή δημοσιογράφος του Mega Αθηναΐς Νέγκα καταφέρεται κατά όσων αντιδρούν με τη χρήση μάσκας στα σχολεία από τα παιδιά που καθίσταται υποχρεωτική τη νέα σχολική χρονιά. Όπως αναφέρει στο «καυστικό» της σχόλιο στο twitter η Αθηναΐς Νέγκα: «Δεν τους ενοχλεί η παραπαιδεία ,οι ασήκωτες τσάντες φορτωμένες με βιβλία, τα σχολεία σε άθλια κατάσταση, οι ατέλειωτες ώρες διαβάσματος του ελληνικού συστήματος παπαγαλίας που παράγει πιο αγράμματα παιδιά από ποτέ! ..οι μάσκες τους πείραξαν!».

Την ίδια στιγμή, περίπου 30 άτομα που σχετίζονται με τις ομάδες στα social media με τίτλο και μότο «κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο» έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την υπόθεση. Η έρευνα ξεκίνησε σε συνέχεια των εντολών του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για παραπομπή στη Δικαιοσύνη αναφορών στο διαδίκτυο για «θεωρίες συνωμοσίας». Η έρευνα ξεκίνησε όταν πριν λίγα 24ωρα έκαναν την εμφάνισή τους σελίδες στα social media και ειδικότερα στο Facebook, όπου προτρέπονται οι γονείς να μη φορέσουν μάσκα στα παιδιά τους, κάτι που- όπως δημοσιεύτηκε- θα είναι υποχρεωτικό για τους μαθητές στη νέα σχολική χρονιά, στα σχολεία.

Μετά από καταγγελίες πολιτών η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συγκέντρωσε στοιχεία τα οποία έστειλε στον εισαγγελέα. Στις ομάδες συμμετέχουν γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο φορώντας μάσκα. Ορισμένοι γονείς κυκλοφορούν ακόμα και υπεύθυνες δηλώσεις που θα ζητήσουν, λένε, να υπογράψουν οι εκπαιδευτικοί, ώστε να αναλαμβάνουν πλήρως την ποινική ευθύνη σε περίπτωση που προκληθεί λόγω της μάσκας σε κάποιον μαθητή οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, όπως δύσπνοια, κνησμό, τάση προς εμετό, ζαλάδα, ρινική συμφόρηση, κεφαλαλγία, ημικρανία, απώλεια αίσθησης και ισορροπίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις