Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αλεξέι Ναβάλνι νέα: Η επιστολή της συζύγου του στον Πούτιν
ΚΟΣΜΟΣ

Αλεξέι Ναβάλνι νέα: Η επιστολή της συζύγου του στον Πούτιν

Αλεξέι Ναβάλνι νέα: Η Γιούλια Ναβάλναγια, με επιστολή της ζητάει από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να δώσει την άδεια, ώστε να μεταφερθεί ο σύζυγός της στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας

Αλεξέι Ναβάλνι νέα: Η σύζυγος του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, Γιούλια Ναβάλναγια, με επιστολή της ζητάει από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να δώσει την άδεια, ώστε να μεταφερθεί ο σύζυγός της στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας για νοσηλεία. Η επιστολή αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εστάλη αμέσως στο Κρεμλίνο, ανακοίνωσε συνεργάτης του Ναβάλνι. Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε δηλώσει ότι οι εκπρόσωποι του Ναβάλνι δεν έχουν απευθυνθεί επίσημα με την παράκληση να συνδράμουμε στην μεταφορά του, «υπήρξαν μόνο αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά στην περίπτωση αυτή δεν χρειάζεται περισσή γραφειοκρατία».

Η επιστολή της συζύγου του Ναβάλνι, Γιούλια Ναβάλναγια , όπως αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Twitter είναι η ακόλουθη: «Αυτή τη στιγμή ο σύζυγός μου Αλεξέι Ανατολιεβιτς Ναβάλνι βρίσκεται στο νοσοκομείο πρώτων βοηθειών Ν1 της πόλης Ομσκ σε σοβαρή κατάσταση. Θεωρώ, ότι χρειάζεται εξειδικευμένη ιατρική βοήθεια στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. Από τις 12:00 της 21ης Αυγούστου διαθέτουμε όλες τις δυνατότητες για την άμεση μεταφορά του Αλεξέι υπό την επίβλεψη γιατρών υψηλού επιπέδου. Επισήμως απευθύνομαι σε σας ζητώντας να επιτρέψετε την μεταφορά του Αλεξέι Ανατολιεβιτς Ναβάλνι στην Ομοσπονδιακή Γερμανία. 21.08.2020 Γ. Μ.Ναβάλναγια».

Οι εκτιμήσεις των γιατρών

Ρώσοι γιατροί δήλωσαν πως η κατάσταση του Ναβάλνι εξακολουθεί να είναι πολύ ασταθής για να μπορέσει να ταξιδέψει ο αντιπολιτευόμενος, όμως σύμμαχοι του Ναβάλνι κατηγόρησαν τις Αρχές ότι προσπαθούν να ματαιώσουν την ιατρική μεταφορά του, μια απόφαση για την οποία λένε πως τον θέτει σε θανάσιμο κίνδυνο. Ο επικεφαλής των γιατρών που περιθάλπουν τον επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι σε νοσοκομείο στη Σιβηρία δήλωσε σήμερα πως η κατάσταση του πολιτικού έχει βελτιωθεί λίγο, αλλά εξακολουθεί να είναι ασταθής και η απόπειρα να μεταφερθεί μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο για τη ζωή του.

Ο γιατρός, ο Αλεξάντρ Μουραχόφσκι, δήλωσε πως υπάρχουν πέντε πιθανές διαγνώσεις για την κατάσταση του Ναβάλνι και πως τα αποτελέσματα των τεστ θα είναι διαθέσιμα μέσα σε δύο ημέρες. Αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση αν ο Ναβάλνι δηλητηριάσθηκε. Οι σύμμαχοι του Ναβάλνι θέλουν να τον μεταφέρουν εκτός Ρωσίας για να νοσηλευθεί, όμως ο Μουραχόφσκι δήλωσε πως, πριν μπορέσει να συμβεί αυτό, θα πρέπει να λυθούν πολλά νομικά ζητήματα. Πρόσθεσε πως κορυφαίοι γιατροί έφθασαν αεροπορικώς από τη Μόσχα για να περιθάλψουν τον Ναβάλνι.

Δείτε ακόμη

Έτοιμο να ανοίξει τα Βαρώσια στον τουρισμό είναι το ψευδοκράτος της Κύπρου
Η έκπληξη του Ερντογάν: Κοίτασμα – μαμούθ φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα
Σοκ από τον ομαδικό βιασμό 16χρονης – “Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας”, λέει ο Νετανιάχου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις