Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / F16 Σούδα: Στην Κρήτη τέσσερα μαχητικά από τα Αραβικά Εμιράτα
ΕΛΛΑΔΑ

F16 Σούδα: Στην Κρήτη τέσσερα μαχητικά από τα Αραβικά Εμιράτα

F16 Σούδα: Στη Σούδα φτάνουν αύριο, Σάββατο, τέσσερα μαχητικά F-16 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία θα μετασταθμεύσουν στην 115 πτέρυγα Μάχης για τις επόμενες μέρες.

F16 Σούδα: Τέσσερα F-16 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έρχονται αύριο στη Σούδα (στην 115 ΠΜ) σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συνεκπαιδεύσεις με την Ελληνική Αεροπορία για τουλάχιστον μία εβδομάδα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος με τους ομόλογούς του Αιγύπτου και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για να “κλειδώσουν” πολλές από τις λεπτομέρειες των αμυντικών συνεργασιών, φέρνουν ήδη τα πρώτα απτά αποτελέσματα καθώς τις επόμενες μέρες αναμένεται να προσγειωθούν στoν διάδρομο της 115 Πτέρυγας Μάχης στη Σούδα, τέσσερα F16 Block 60 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Επιπλέον οι τρεις Αρχηγοί πήραν αποφάσεις για περαιτέρω συνεργασία σε επίπεδο ασκήσεων, πληροφοριών, κοινής αντίληψης για την ασφάλεια και τις προκλήσεις, αλλά και την επιχείρηση που γίνεται από την γείτονα για ανατροπή του status quo στην περιοχή. Ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις πρόκειται αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα, στα ταραγμένα από τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας νερά της Μεσογείου.

Δείτε ακόμη

Επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ μετά την παραίτηση Διακόπουλου – “Αλήθεια είπε για το Oruc Reis”
«Αυτή είναι η θάλασσά μας» – Τι λένε οι Τούρκοι για την κρίση με την Ελλάδα
«Χουριέτ»: Άσχημα νέα για την Ελλάδα – Η ΕΕ δεν αναγνωρίζει το «Χάρτη της Σεβίλλης»
“Βόμβα” του Nordic Monitor: Το μυστικό σχέδιο Suga της Τουρκίας για τα ελληνικά νησιά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις