Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μετέωρο Ελλάδα: Ο Θοδωρής Κολυδάς εξηγεί τι ήταν το σπάνιο φαινόμενο
ΕΛΛΑΔΑ

Μετέωρο Ελλάδα: Ο Θοδωρής Κολυδάς εξηγεί τι ήταν το σπάνιο φαινόμενο

Μετέωρο Ελλάδα: Σύμφωνα με τον ίδιο, οι βολίδες είναι σπάνιες και γι' αυτό χαρακτήρισε "πολύ τυχερούς" όσους είδαν τη λάμψη.

Μετέωρο Ελλάδα: Για την εντυπωσιακή λάμψη που έγινε ορατή σχεδόν στη μισή Ελλάδα, από Χαλκίδα μέχρι και Χαλκιδική, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο Θοδωρής Κολυδάς. Όπως εξήγησε ο κ. Κολυδάς αυτά που πέφτουν με τους μετεωρίτες τα ξεχωρίζουμε σε βολίδες και τους διάττοντες αστέρες με τη χθεσινή λάμψη να ανήκει στην πρώτη κατηγορία. “Σαν βολίδες χαρακτηρίζουμε τα λαμπρά σώματα που έχουν λάμψη μεγαλύτερη από το αστέρι της Αφροδίτης”, διευκρίνισε ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι βολίδες είναι σπάνιες και γι’ αυτό χαρακτήρισε “πολύ τυχερούς” όσους είδαν τη λάμψη. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι, “αυτές οι βολίδες έχουν κατά μέσο όρο ένα μέγεθος μέχρι 100 γραμμάρια”, συμπληρώνοντας μάλιστα πως “οι Περσίδες και οι Λυρίδες έχουν ένα γραμμάριο”.

Όπως είπε ο διευθυντής της ΕΜΥ “κατά μέσο όρο πέφτουν 33 μετεωρίτες με μάζα μεγαλύτερη από 1 γραμμάριο σε ένα χρόνο” τονίζοντας ότι “δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από πτώση μετεωριτών. Για να πέσει μια σκόνη μάζας μεγαλύτερης του 1 γραμμαρίου η πιθανότητα είναι 1 στο 1,5 δισ.”. Η εντυπωσιακή λάμψη προκάλεσε μεγάλη συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αναφορές για το αντικείμενο που έπεσε στην ατμόσφαιρα-ασπίδα της Γης να έρχονται από τη Βοιωτία και την Αθήνα, ως τη Χίο, τη Σάμο, ακόμη και την Καστοριά. Σημειώνεται πως το τμήμα του μετεωροειδούς που καταλήγει στο έδαφος ονομάζεται μετεωρίτης.

Ένα εντυπωσιακά λαμπρό μετέωρο συνελήφθη απο τις κάμερες του kopaida.gr στις 21:36 σήμερα το βράδυ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Alex Filippopoulos που το παρατήρησε και το αναζητήσαμε… Η λήψη έγινε απο Λιβαδειά κοιτώντας ανατολικά.Απολαύστε υπεύθυνα…

Julkaissut Panagiotis Tsouras Tiistaina 18. elokuuta 2020

Νέα, σκληρά μέτρα τύπου Πόρου σε Χαλκιδική και Μύκονο
Terra incognita: Ολόκληρο οπλοστάσιο στο κτίριο της Ολύμπου
Viral: Ένας χειρουργός εξηγεί: «Φοράω μάσκα σε μαγαζιά και δημόσιους χώρους, γιατί…»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις