Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσματα σε γηροκομείο: Νέος συναγερμός στη Θεσσαλονίκη
ΟΙ 9 ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Κρούσματα σε γηροκομείο: Νέος συναγερμός στη Θεσσαλονίκη

Κρούσματα σε γηροκομείο: Πρόκειται για 11 ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στον οίκο ευγηρίας και ένα άτομο από το νοσηλευτικό προσωπικό.

Κρούσματα σε γηροκομείο: Συναγερμός σήμανε την Τετάρτη στις υγειονομικές Αρχές της Θεσσαλονίκης ύστερα από την επιβεβαίωση σειράς κρουσμάτων κορωνοϊού σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων.  Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ3, ύστερα από τεστ που διενεργήθηκαν, 22 άτομα (15 ηλικιωμένοι και 7 εργαζόμενοι) από τον οίκο ευγηρίας «Εστία Παπαγεωργίου» -η οποία ανήκει στη Μητρόπολη Νεαπόλεως και βρίσκεται στον Εύοσμο- διαγνώστηκαν θετικά στον κορωνοϊό. Πρόκειται για 11 ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στον οίκο ευγηρίας και ένα άτομο από το νοσηλευτικό προσωπικό. Οι εννέα εξ αυτών έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» και οι άλλοι τρεις στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο».

Να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι στο γηροκομείο είναι συνολικά 45. Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών καταγράφηκαν πολλαπλά κρούσματα σε οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι. Από τα εν λόγω κρούσματα έχουν ήδη χάσει τις ζωές τους έξι άνθρωποι. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το thestival.gr, ένα από τα σενάρια για τη διασπορά του ιού στο γηροκομείο είναι να προήλθε από ηλικιωμένη, η οποία προ ημερών μεταφέρθηκε από τα παιδιά της σε εξωτερικό γιατρό και έπειτα επέστρεψε στον οίκο ευγηρίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις