Παπασταθόπουλος Ρόμα – Νάπολι: Περιζήτητος ο Έλληνας αμυντικός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παπασταθόπουλος Ρόμα – Νάπολι: Περιζήτητος ο Έλληνας αμυντικός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Παπασταθόπουλος Ρόμα - Νάπολι: Τον κεντρικό αμυντικό της Άρσεναλ φαίνεται πως θέλει να κάνει δικό της η ιταλική ομάδα.

19.08.2020 | 14:23

Παπασταθόπουλος Ρόμα – Νάπολι: Μετά τη Νάπολι και η Ρόμα, σύμφωνα με αναφορές ΜΜΕ στην Ιταλία, εξετάζει το ενδεχόμενο απόκτησης του Έλληνα διεθνή, Σωκράτη Παπασταθόπουλου από την Άρσεναλ.

Η επιστροφή του Γουίμιλαμ Σαλιντά και η πιθανή άφιξη του Γκάμπριελ, φαίνεται ότι έχουν κάνει ακόμα περισσότερο δύσκολη την παραμονή του Έλληνα διεθνή αμυντικού στο Λονδίνο, σύμφωνα με τους Άγγλους. Μάλιστα πριν μερικές ημέρες ο προπονητής των Κανονιέρηδων, Μίκαελ Αρτέτα ενημέρωσε τον Παπασταθόπουλο να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Όπως ανέφερε το Sportitalia, ένας πιθανός προορισμός του είναι η Νάπολι, δίπλα στον Κώστα Μανωλά. Όμως δεν είναι η μόνη ομάδα της Serie A που ενδιαφέρεται, όπως αναφέρει η Corriere dello Sport, αφού και η Ρόμα εξετάζει τον Έλληνα αμυντικό, μετά την αποτυχία της να καταλήξει σε συμφωνία με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Κρις Σμόλινγκ.

Λίγα λόγια για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία στην ομάδα του Αίαντα Καλαμάτας και έπειτα στην ομάδα του Απόλλωνα Πεταλιδίου, απ’ όπου το 2005 τον απέκτησε η ΑΕΚ. Τον Ιανουάριο του 2006 αγωνίστηκε δανεικός στη Νίκη Βόλου για να επιστρέψει στην ΑΕΚ μετά από 6 μήνες. Την 1η Αυγούστου 2008, μετεγγράφηκε έναντι 3,8 εκατομμυρίων ευρώ στην ιταλική Τζένοα, από την οποία τον απέκτησε η Μίλαν τον Ιούλιο του 2010 έναντι του ποσού των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ και την παραχώρηση τριών παικτών από τις ακαδημίες της, με τη μορφή δανεισμού.

Στους «ροσονέρι» δεν κατάφερε να καθιερωθεί, με αποτέλεσμα την αμέσως επόμενη χρονιά να επιστρέψει στην Τζένοα, ως αντάλλαγμα στο πλαίσιο της μετεγγραφής του Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ. Δεν παρέμεινε ωστόσο στην προηγούμενή του ομάδα και στη γνώριμή του Γένοβα, καθώς στη συνέχεια παραχωρήθηκε ως δανεικός στη γερμανική Βέρντερ Βρέμης, από την οποία και αποκτήθηκε με κανονική μετεγγραφή την επόμενη χρονιά, έπειτα από τις πολύ καλές του εμφανίσεις του.

Από το καλοκαίρι του 2013 μέχρι και το 2018 αγωνίστηκε με τα χρώματα της Μπορούσια Ντόρτμουντ, η οποία τον απέκτησε έναντι 9,9 εκατομμυρίων ευρώ και αποτέλεσε τότε τη δεύτερη ακριβότερη μετεγγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, μετά από αυτήν του Γιούρκα Σεϊταρίδη στην Ντιναμό Μόσχας το 2005. Τον Ιανουάριο του 2017 αναδείχτηκε κορυφαίος αμυντικός της Μπουντεσλίγκα για το πρώτο μισό της περιόδου 2016-17.  Στις 2 Ιουλίου 2018 ανακοινώθηκε η μεταγραφή του στην Άρσεναλ με συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών.

Παπασταθόπουλος: Για πρώτη φορά η Ευρώπη μιλάει καλά για ελληνική κυβέρνηση (vid)

Exit mobile version