Αθήνα

°C

Παρασκευή

18

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κιμ Γιονγκ Ουν – σκυλιά: Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης κατάσχει τα κατοικίδια
ΚΟΣΜΟΣ

Κιμ Γιονγκ Ουν – σκυλιά: Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης κατάσχει τα κατοικίδια

Κιμ Γιονγκ Ουν - σκυλιά: Κηρύσσοντας ότι τα σκυλιά που κρατούν στα σπίτια τους είναι... σύμβολο καπιταλιστικής παρακμής, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε εντολή να κατασχεθούν οι σκύλοι στην Πιονγκγιάνγκ.

Κιμ Γιονγκ Ουν – σκυλιά: Σύμβολο της καπιταλιστικής «παρακμής» χαρακτήρισε τα κατοικίδια σκυλιά ο Κιμ Γιονγκ Ουν και διέταξε την κατάσχεσή τους στην Πιονγκγιάνγκ, με τους ιδιοκτήτες να φοβούνται πως τα αγαπημένα τους κατοικίδια χρησιμοποιούνται για την επίλυση της έλλειψης τροφίμων στην χώρα. Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν – που έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι το κρέας σκύλων κάνει καλό – ανακοίνωσε τον Ιούλιο πως η κατοχή κατοικίδιου είναι πλέον παράνομη, καταγγέλλοντας πως η κατοχή ενός σκύλου στο σπίτι είναι μια «μολυσμένη τάση της αστικής ιδεολογίας». «Οι αρχές έχουν εντοπίσει τα νοικοκυριά που έχουν σκύλους και τα αναγκάζουν να τα εγκαταλείψουν ή να τα δώσουν σε αυτούς» ανέφερε μια πηγή στην εφημερίδα Chosun Ilbo της Νότιας Κορέας. Μερικά από τα σκυλιά αποστέλλονται σε κρατικούς ζωολογικούς κήπους ή πωλούνται σε εστιατόρια ως κρέας σκύλου».

Μια πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ ανέφερε ότι το 60% των 25,5 εκατομμυρίων ανθρώπων της Βόρειας Κορέας αντιμετωπίζουν «εκτεταμένες ελλείψεις τροφίμων», οι οποίες επιδεινώθηκαν από τις διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν στο καθεστώς για να πυρηνικά πυραυλικά προγράμματα.

Στην Κορέα καταναλώνουν το κρέας σκύλου

Το κρέας σκύλου θεωρείται λιχουδιά στην Κορεατική χερσόνησο, αν και η παράδοσης της κατανάλωσης σκύλων σταδιακά εξασθενεί στην Νότια Κορέα. Ωστόσο, περίπου ένα εκατομμύριο σκυλιά εκτρέφονται σε αγροκτήματα προς κατανάλωση κάθε χρόνο στον Νότο. Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου εξακολουθεί να είναι βασικό μενού στον Βορρά, ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένα εστιατόρια στην Πιονγκγιάνγκ που το σερβίρουν, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις. Το κρέας του είναι πιο δημοφιλές κατά τους ζεστούς και υγρούς καλοκαιρινούς μήνες, καθώς πιστεύεται ότι παρέχει ενέργεια και αντοχή. Συχνά σερβίρεται σε μια πικάντικη σούπα με λαχανικά και είναι γνωστό ότι αυξάνει την θερμοκρασία του σώματος τους κρύους χειμερινούς μήνες.

Οι βορειοκορεάτες καταριούνται τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Η εφημερίδα Chosun Ilbo αναφέρει πως οι ιδιοκτήτης κατοικίδιων ζώων «καταριούνται τον Κιμ Γιονγκ Ουν πίσω από την πλάτη του» αλλά δεν μπορούν να κάνουν και πολλά πράγματα εάν αρνηθούν να συμμορφωθούν με τις αρχές που θα μπορούσαν να ερμηνευθούν ως μια πράξη περιφρόνησης του Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις