Ροζ εκβιασμός στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 29χρονος – Το μαρτύριο της πρώην

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ροζ εκβιασμός στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 29χρονος – Το μαρτύριο της πρώην

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ροζ εκβιασμός στη Θεσσαλονίκη: Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και η συνέχεια της σοβαρής υπόθεσης θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες.

18.08.2020 | 20:23

Ροζ εκβιασμός στη Θεσσαλονίκη: Ο ζωντανός εφιάλτης του συνεχούς εκβιασμού και των απειλών, που ζούσε και υπέμενε μια 22χρονη με δράστη τον 29χρονο πρώην σύντροφό της ο οποίος απειλούσε ότι θα ανεβάσει στο διαδίκτυο βίντεο και φωτογραφίες με προσωπικές τους στιγμές, οδήγησε το θύμα να περάσει το κατώφλι των γραφείων της Ασφάλειας και να δώσει ένα τέλος στο μαρτύριο της.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Συνέβη στη Θεσσαλονίκη και ο 29χρονος, μετά την καταγγελία και τα στοιχεία που προσκομίστηκαν ότι απαιτούσε και το ποσό των 40.000 ευρώ για να μην προχωρήσει σε δημοσιοποιήσεις, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ωραιοκάστρου για τα αδικήματα της εκβίασης, παράβασης του Νόμου περί Προσωπικών Δεδομένων, εξύβρισης, απειλής και παράβασης του Νόμου περί όπλων.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία στην επίσημη ενημέρωσή της, «προηγήθηκε καταγγελία της  22χρονης κοπέλας,  στο Τμήμα Ασφαλείας Ωραιοκάστρου,   σύμφωνα με την οποία, ο 29χρονος την εξύβριζε και την απειλούσε, μέσω εφαρμογών στο διαδίκτυο, ενώ παράλληλα απέστειλε προσωπικές φωτογραφίες και βίντεο σε οικείους τους, απαιτώντας από την προαναφερόμενη το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ για να σταματήσει την αποστολή τους».

Η έρευνα στην οικία του

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που χειρίστηκαν τη σοβαρή υπόθεση των εκβιασμών και απειλών, θύματα των οποίων έχουν πέσει κατά καιρούς και άλλες γυναίκες, που αποφάσισαν κάποια στιγμή να διακόψουν τις σχέσεις τους με πρώην συντρόφους τους, προχώρησαν και  σε έρευνα στην οικία του συλληφθέντα όπου βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και συμπεριελήφθησαν στη δικογραφία, ένα περίστροφο κρότου στο οποίο υπήρχε φυσίγγιο κρότου, 16 φυσίγγια κρότου, φυσίγγιο αβολίδωτο, φυσίγγιο και 5 κάλυκες.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και η συνέχεια της σοβαρής υπόθεσης θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Κι άλλη υπόθεση εκβιασμού

Στις αρχές Αυγούστου, μια παρόμοια υπόθεση εκβιασμού και ανάρτησης επίμαχων προσωπικών σκηνών σε βίντεο με θύμα μια 21χρονη κοπέλα, είδε το φως της δημοσιότητας, καθώς τα στοιχεία έρχονταν από αστυνομική υπηρεσία των Βόρειων Σποράδων, όπου και έγινε η καταγγελία.

Συνελήφθη, κατά τα ίδια στοιχεία 24χρονος, πρώην σύντροφος της κοπέλας, ο οποίος για εκδίκηση καθώς και εκείνος ο δεσμός διεκόπη με πρωτοβουλία του θύματος, φέρεται να ανέβασε στο διαδίκτυο και μάλιστα σε σελίδα με μεγάλη επισκεψιμότητα, ροζ βίντεο από παλαιότερες , ιδιωτικές, αυστηρά προσωπικές στιγμές. Η 21χρονη όταν το πληροφορήθηκε υπέστη σοκ καθώς αρκετοί ήταν εκείνοι που είχαν δει τις αναρτήσεις στις επίμαχες ροζ ιστοσελίδες .Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαστικής διερεύνησης.

Exit mobile version