Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας Κέρκυρα: Στο νησί των Φαιάκων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας Κέρκυρα: Στο νησί των Φαιάκων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας Κέρκυρα: Το νησί των Φαιάκων επέλεξε για τις καλοκαιρινές του διακοπές, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας Κέρκυρα: Στην Κέρκυρα βρίσκεται από το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας για ολιγοήμερες καλοκαιρινές διακοπές καθώς το νησί των Φαιάκων αποτελεί έναν από τους αγαπημένους του προορισμούς. Σύμφωνα με το corfupress, ο κ. Τσίπρας θα παραμείνει στο νησί για λίγες ακόμη ημέρες, καθώς αναμένεται να αναχωρήσει περίπου στα μέσα της εβδομάδας. Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στο στόχαστρο τα τελευταία 24ωρα, μετά το ένθερμο μήνυμα για την Παναγία, με αφορμή τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου. Δεν είναι λίγοι όσοι σχολίαζαν ότι ο πρόεδρος του κόμματος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς μίλησε σαν πρόεδρος των …ΑΝΕΛ, κάνοντας ξεκάθαρη στροφή στο θρησκευόμενο ακροατήριο. Ωστόσο, λίγα χρόνια πριν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε μη θρησκευόμενος και κατηγορούσε για υποκρισία όσους πολιτικούς ανάβουν κεράκια μπροστά στις κάμερες.

Στη δημόσια συζήτηση που πήρε φωτιά παρενέβη και ο γνωστός Νίκος Καρανίκας, πρώην υπάλληλος στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος στήριξε τη θρησκευτική στροφή του κ. Τσίπρα.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

“Ο λαός μας τιμά σήμερα την Παναγία. Την Aνύμφευτη Nύμφη, την Υπέρμαχο Στρατηγό, την Ελεούσα, τη Γιάτρισσα, τη Θαλασσινή, την Παρηγορήτρα. Τη Μάνα που προστατεύει τους αδύναμους και σκέπει τους αδικημένους. Που συγχωρεί και δεν τιμωρεί, και το όνομά της βρίσκεται στα χείλη όσων αισθάνονται ότι έχουν την ανάγκη της” γράφει ο Αλέξης Τσίπρας στην ανάρτησή του και προσθέτει: “Στις σκοτεινές μέρες που περνάμε, με την υγειονομική και την οικονομική κρίση, αλλά και με τις τουρκικές προκλήσεις σε βάρος της πατρίδας μας, χρειαζόμαστε όλες και όλοι το κουράγιο, την ελπίδα, το φως, που η πίστη καθενός, αλλά και ο σεβασμός στην πίστη καθενός, στις παραδόσεις και στη λαϊκή ψυχή, μπορούν να προσφέρουν”. Χρόνια πολλά στις απανταχού Ελληνίδες, χρόνια πολλά στους απανταχού Έλληνες!”.

Ο λαός μας τιμά σήμερα την Παναγία. Την Aνύμφευτη Nύμφη, την Υπέρμαχο Στρατηγό, την Ελεούσα, τη Γιάτρισσα, τη Θαλασσινή,…

Julkaissut Alexis Tsipras Lauantaina 15. elokuuta 2020

Όταν ο Τσίπρας δήλωνε μη θρησκευόμενος

Σε συνέντευξη που είχε δώσει λίγο μετά που είχε αναλάβει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στον δημοσιογράφο Μανώλη Κοττάκη, στην ΕΡΤ, δήλωνε οτι δεν είναι θρησκευόμενος και οτι δεν βρίσκει κάποιο νόημα να μπει στην εκκλησία και σε κάθε περίπτωση όχι μπροστά στις κάμερες. Το βίντεο ανήρτησε και μας θύμισε τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα η Ομάδα Αλήθειας. Στο βίντεο που έχει αναρτήσει η “Ομάδα Αλήθειας” της ΝΔ, λέει ο κ. Τσίπρας στον Μανώλη Κοττάκη που του ζητά να μπουν στην εκκλησία να ανάψουν ένα κεράκι:

“Δεν θα είχε νόημα να το κάνουμε και ακόμα κι αν το θέλαμε, δεν θα είχε νόημα να το κάνουμε μπροστά στις κάμερες. Δεν θα το κάνουμε όχι. Εγω δεν είμαι θρησκευόμενος, ακόμα κι αν ήμουν όμως δεν θα διάλεγα να το κάνω μπροστά στις κάμερες”.

Η παρέμβαση Καρανίκα

Στη δημόσια συζήτηση παρενέβη και ο πρώην μετακλητός υπάλληλος στον τομέα στρατηγικού σχεδιασμού του πρώην πρωθυπουργού, Νίκος Καρανίκας, ο οποίος υπερασπίστηκε με πάθος την …ορθόδοξη στροφή του προέδρου του.

Η ανάρτηση Καρανίκα

“Ο αντικοινωνικός αθεϊσμός δεν σημαίνει Αριστερά ούτε και πολιτισμό. Αντιθέτως θυμίζει αμόρφωτο και κομπλεξικό μηδενισμό.

Κάτι αστείες υπάρξεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας που ενοχλήθηκαν με τον Αλέξη Τσίπρα, που χαιρέτισε με σεβασμό την μεγάλη γιορτή του χριστιανισμού, ως πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενός κόμματος της αριστεράς με παράδοση και μνήμη, καλύτερα να παρατήσουν την αριστερά και να πιάσουν αριστερό στασίδι στην δημαγωγία και την απραξία των μικροαστών δημοσιοσχετιστών με τις συναισθηματικές σαλιάρες, στις ταβέρνες και τα bar.

Ο Άρης Βελουχιώτης όσο αποτελεί αριστερό και λαϊκό σύμβολο τόσο θα σας θυμίζω ότι δεν είμαστε μηδενιστές και άσχετοι με τις παραδόσεις του λαού. Δίχως να αναπαράγουμε τις μεταφυσικές ανησυχίες τους, σεβόμαστε τον πολιτισμό της διαφορετικότητας. Στεναχωριέμαι που στο όνομα της αριστεράς κάτι θηλαστικά του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας μιλάνε με ύφος μηδενιστών και γνώσεις κουραμπιέ του πρωτοετούς αμόρφωτου αριστεριστή, κατηγορούν τον Τσίπρα έχοντας όμως ως θηλαστικά τον αέρα του ελαφρόμυαλου μέλους, θα τις / τους έλεγα ότι είναι καλύτερα να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ και να συνεχίσουν την πορεία τους σε γκρουπες των αριστεριστών ώστε να περνάνε όμορφα μεταξύ τους λέγοντας σαχλαμάρες ανιστόρητες”.

Ο αντικοινωνικός αθεϊσμός δεν σημαίνει Αριστερά ούτε και πολιτισμό. Αντιθέτως θυμίζει αμόρφωτο και κομπλεξικό μηδενισμό….

Julkaissut Νίκος Καρανίκας Lauantaina 15. elokuuta 2020

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις