Νίκος Παπανδρέου – σύζυγος: Το εντυπωσιακό κορμί της Αλεξίας

LIFESTYLE

Νίκος Παπανδρέου – σύζυγος: Το εντυπωσιακό κορμί της Αλεξίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Νίκος Παπανδρέου - σύζυγος: Το καλογυμνασμένο κορμί της Αλεξίας Κληρονόμου Παπανδρέου που έκλεψε τις εντυπώσεις.

17.08.2020 | 16:56

Νίκος Παπανδρέου – σύζυγος: Διακοπές στην Πάρο κάνει ο Νίκος Παπανδρέου μαζί με τη σύζυγό του Αλεξία. Ο Νίκος Παπανδρέου έχει αποκτήσει μαζί με τη σύζυγό του δυο παιδιά, τη Φαίδρα και τον Ανδρόνικο. Η σύζυγος του Παπανδρέου Αλεξία Κληρονόμου Παπανδρέου εντυπωσίασε με το μικροσκοπικό μπικίνι της και το καλογυμνασμένο κορμί της.

Λίγα λόγια για τον Νίκο Παπανδρέου

Ο Νίκος Παπανδρέου γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια και είναι γιος του Ανδρέα Παπανδρέου και της Μαργαρίτας Παπανδρέου. Παππούς του είναι ο Γεώργιος Παπανδρέου. Σπούδασε  οικονομικά στο πανεπιστήμιο Γέιλ (1979) και λογοτεχνία στο πανεπιστήμιο του Βερμόντ (1994), ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στη δημόσια διοίκηση στο Γουντρόου Γουϊλσον Σκούλ (Woodrow Wilson School) (1981) και πραγματοποίησε διδακτορικό στα οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Πρίνστον (Princeton) (1986).

Εργάστηκε στην Παγκόσμια Τράπεζα, έχει διδάξει  οικονομικά και λογοτεχνία, έχει διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της διαχειρίστριας εταιρίας ξενοδοχείων Λάμψα ΑΕ, άμισθος σύμβουλος του υπουργείου εξωτερικών (1999 – 2001), άμισθος οικονομικός σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας (1987 – 1988), επιστημονικός σύμβουλος του υπουργείου Αιγαίου (2001 – 2004), μέλος του διοικητικού συμβουλίου της OMEGA BANK κα αντιπρόεδρος  του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών – Ανδρέας Παπανδρέου.

Το πρώτο βιβλίο του Νίκου Παπανδρέου, Δέκα μύθοι και μια ιστορία (1995), κυκλοφορεί στα αγγλικά, τα γερμανικά και τα αραβικά. Προτάθηκε το 1999 για το βραβείο λογοτεχνίας πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα του Los Angeles Times (First Fiction Award).  Από τότε έχει συγγράψει άλλα τέσσερα βιβλία ενώ αρθρογραφεί  στο περιοδικό “Οικονομική Επιθεώρηση”.

Το 2007 βγαίνει στις αίθουσες η ελληνική ταινία «Πρώτη φορά νονος» η οποία είναι βασισμένη σε σενάριο του Νίκου Παπανδρέου έχοντας πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία. Το 2012 εκδίδει το «Το σημειωματάριο ενός Πρωθυπουργού» ενώ διαμηνύει σε δημοσιεύματα που τον έχουν βάλει στο στόχαστρο ότι «Ορισμένοι φαίνεται πως το έχουν ξεχάσει. Είμαι Οικονομολόγος και συγγραφέας». Ο αδερφός του πρώην πρωθυπουργού, εκτός του ότι συνεχίζει να γράφει βιβλία, δεν σταματά να λέει τη γνώμη του αφού δια του λόγου έχει παρέμβει ουκ ολίγες φορές στην πολιτική ζωή της χώρας…

Δείτε ακόμη

Η σπάνια φωτο που ανέβασε ο Νίκος Παπανδρέου – Με Ανδρέα, Μαργαρίτα, Γιώργο και Γεώργιο Παπανδρέου τρώνε πιτόγυρα
«Στην κηδεία του Ανδρέα είπε ”εγώ σ’ αγάπησα, εσύ όχι”»: Συγκινητική ανάρτηση του Νίκου Παπανδρέου για τον θάνατο του θείου του Γιώργου
Exit mobile version