Κλαμπ κορονοϊός: Αδιανόητες εικόνες στη Χαλκίδα

ΕΛΛΑΔΑ

Κλαμπ κορονοϊός: Αδιανόητες εικόνες στη Χαλκίδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Κλαμπ κορονοϊός: Παντελής αδιαφορία για τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

16.08.2020 | 20:27

Κλαμπ κορονοϊός: Σοκ προκαλούν οι εικόνες που έρχονται από την Χαλκίδα και καταγράφουν την αδιαφορία ιδιοκτητών και θαμώνων νυχτερινών κέντρων για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσίευσε το eviazoom.gr, σε διαφορετικά και διαφορετικού είδους καταστήματα επικρατεί το αδιαχώρητο, με συνωστισμό, χορό και βεβαίως παντελή αδιαφορία για τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ποια μέτρα τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα 17 Αυγούστου

Σε ισχύ τίθεται από αύριο Δευτέρα στις 16 επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, ο περιορισμός των 50 ατόμων στις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις, καθώς και η απαγόρευση λειτουργίας των χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί, για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού στην κοινότητα .

Το μέτρο για το ωράριο λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης και εστιατορίων αφορά και στην Περιφέρεια Αττικής, συμπεριλαμβανομένων των νησιών του Αργοσαρωνικού και των Κυθήρων.  Όσον αφορά στην Πάρο και την Αντίπαρο, αναστέλλεται κάθε είδους εκδήλωση,όπως συνέβη και στην περίπτωση του Πόρου, έως τις 24 Αυγούστου.

Στα δύο νησιά, απαγορεύεται η συγκέντρωση άνω των 9 ατόμων, ενώ στα εστιατορια θα μπορούν να είναι έως 4 άτομα ανά τραπέζι ή 6 αν πρόκειται για συγγενείς πρώτου βαθμού.

Επίσης καθίσταται υποχρεωτικός ο προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό σε όλους όσοι επιστρέφουν από άδειες στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και για όσους εργάζονται σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού.

Σημειώνεται ότι οι περιοχές, για τι οποίες τίθενται σε ισχύ τα νέα περιοριστικά μέτρα είναι οι παρακάτω:

– η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφέρεια Αττικής,

– οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας και

– οι Δήμοι Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.

Exit mobile version