Άργος Δεκαπενταύγουστος: Πιστοί αγνόησαν τις συστάσεις έξω από εκκλησία

ΕΛΛΑΔΑ

Άργος Δεκαπενταύγουστος: Πιστοί αγνόησαν τις συστάσεις έξω από εκκλησία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Άργος Δεκαπενταύγουστος: Μπορεί εντός της εκκλησίας να τηρούνταν τα μέτρα, ωστόσο, στον περιβάλλοντα χώρο του ναού, εντός του κοιμητηρίου υπήρχε αρκετός κόσμος.

15.08.2020 | 09:48

Άργος Δεκαπενταύγουστος: Την ώρα που τα κρούσματα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αρκετοί πιστοί προσήλθαν σε εκκλησία του Άρφους, αγνοώντας τα μέτρα. Βέβαια κάποιοι άλλοι τήρησαν το μέτρο, ωστόσο αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν πως ελάχιστοι κρατούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας. Την παραμονή της εορτής Κοιμήσεως της Θεοτόκου εψάλει Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Ἀρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, στον βυζαντινό ιστορικό κοιμητηριακό Ιερό Ναό της πόλεως Αργους. Οπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, που δημοσιεύτηκαν στις Αργολικές Ειδήσεις, αρκετοί πιστοί φαίνεται να αγνοούν τα μέτρα και να προσήλθαν να προσκυνήσουν τη χάρη της Παναγίας, την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, χωρίς μάσκες και δίχως να κρατούν αποστάσεις, παρά τα μέτρα.

Μπορεί εντός της εκκλησίας να τηρούνταν τα μέτρα, ωστόσο, στον περιβάλλοντα χώρο του ναού, εντός του κοιμητηρίου υπήρχε αρκετός κόσμος. «Φέτος και αυτή η μέρα θα είναι διαφορετική. Θα τη γιορτάσουμε όπως επιβάλλουν οι συνθήκες, τηρώντας κανόνες που συνιστούν οι ειδικοί και τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε πρόσφατη δήλωσή του», επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κατά τη νέα ανακοίνωση. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι η χρήση μάσκας προστασίας συστήνεται για κάθε χώρο που αναμένεται υψηλός συγχρωτισμός ενόψει των τελετών και εορτασμών του Δεκαπενταύγουστου. Φέτος λόγω των έκτακτων μέτρων για τη διασπορά του κορωνοϊού δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση της ιερής εικόνας.

Exit mobile version