Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φακελάκι – γιατρός: Συνελήφθη γυναικολόγος δημόσιου νοσοκομείου
ΕΛΛΑΔΑ

Φακελάκι – γιατρός: Συνελήφθη γυναικολόγος δημόσιου νοσοκομείου

Φακελάκι - γιατρός: Ιατρός γυναικολόγος, σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο της Αττικής, συνελήφθη την Τετάρτη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για δωροληψία.

Φακελάκι – γιατρός: Γυναικολόγος-χειρουργός, διευθυντής κλινικής σε μεγάλο κρατικό νοσοκομείο της αττικής, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ,  με την κατηγορία ότι ζήτησε και έλαβε από ασθενή του «φακελάκι» με πεντακόσια ευρώ.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ενώ ο ίδιος ο χειρουργός δεν δέχεται ότι τα απαίτησε, η ασθενής που τον κατήγγειλε στους «αδιάφθορους» είναι κατά τις πληροφορίες του Alphafreepress, από τη Βουλγαρία και μένει μόνιμα στη χώρα μας. Σύμφωνα με το περιεχόμενο της καταγγελίας της, έκλεισε το ραντεβού με τον συγκεκριμένο χειρουργό του κρατικού νοσοκομείου, μετά από εξέτασή της και γνωμάτευση ετέρου γιατρού ο οποίος συνέστησε χειρουργική επέμβαση για γυναικολογικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε.

Η ίδια πρόσθεσε ότι κατά τις επισκέψεις της στο γραφείο του γυναικολόγου εντός του Νοσοκομείου της ετέθη θέμα αμοιβής μετά την επέμβαση, ενώ η ίδια κατέφυγε σε Δημόσιο Νοσοκομείο, ακριβώς για να μην πληρώσει χρήματα. Είπε ακόμη ότι η ίδια προτίμησε να κλείσει με τηλεφώνημα μέσα του συγκεκριμένου για τα ραντεβού τηλεφωνικού αριθμού κι έτσι ήρθε σε επαφή με τον γιατρό.

Θα τα έφερνε ο δήθεν σύντροφος

Η επέμβαση έγινε και βάσει πάντα της καταγγελίας η γυναίκα από τη Βουλγαρία είπε στον χειρουργό της ότι τα χρήματα θα τα έφερνε ο σύντροφός της. Στην τελευταία του επίσκεψη στον θάλαμο νοσηλείας της, ήταν παρόντες άλλα αθέατοι και αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν ήδη προσημειώσει τα χρήματα. Η ασθενής, έβγαλε κάτω από το μαξιλάρι της έναν φάκελο και τον απέθεσε στην άκρη του κρεβατιού. Ο χειρουργός τον πήρε, τον έβαλε στην τσέπη και αποχώρησε βαδίζοντας προς το γραφείο του. Τότε οι αστυνομικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων τον ακολούθησαν και στο διάδρομο, όπου και του ανακοίνωσαν την ιδιότητά τους.

Ο διευθυντής της γυναικολογικής κλινικής, τους παρέδωσε τον  φάκελο με τα χρήματα, λέγοντας ότι δεν γνώριζε καν τι περιείχε. Όμως, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, «σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος ιατρού δημόσιου νοσοκομείου της Αττικής, για το αδίκημα της δωροληψίας υπαλλήλου. Προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία απαίτησε από ασθενή το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ για να πραγματοποιήσει ιατρική πράξη – επέμβαση.

Η σύλληψη του πραγματοποιήθηκε στις  12 Αυγούστου 2020, μετά την παραλαβή του προσημειωμένου χρηματικού ποσού σε χώρο του νοσοκομείου». Ο συλληφθείς ιατρός χειρουργός,  οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις