Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Μέρκελ: Τηλεφωνική επικοινωνία για την Τουρκία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Μέρκελ: Τηλεφωνική επικοινωνία για την Τουρκία

Μητσοτάκης - Μέρκελ: Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την Άνγκελα Μέρκελ για την τουρκική προκλητικότητα. Η Γερμανίδα Καγκελάριος συνομίλησε και με τον Ερντογάν.

Μητσοτάκης – Μέρκελ: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ. Συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την κ. Μέρκελ για την τουρκική προκλητικότητα ενόψει της αυριανής έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Νωρίτερα, η Καγκελάριος της Γερμανίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με το Anadolu, μίλησαν για περιφερειακά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου και του ζητήματος της Ανατολικής Μεσογείου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής πλευράς, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε εκ νέου την άποψη περί επίλυσης των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο με βάση την ισότητα και τον διάλογο στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αξιολογήθηκαν επίσης τα βήματα για την ανάπτυξη των σχέσεων Τουρκίας-Γερμανίας.

Δείτε ακόμη

Βίντεο: Η στιγμή που τα γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη προσγειώνονται στα Χανιά

Επικοινώνησαν Μέρκελ – Ερντογάν: Για… διάλογο μιλά ο “σουλτάνος”

Απόλυτη στήριξη του Ισραήλ στην Ελλάδα έναντι της τουρκικής παραβατικότητας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις