Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ελληνοτουρκικά νέα: Απειλεί ο Ερντογάν – Μην τυχόν επιτεθείτε στο “Oruc Reis”
ΚΟΣΜΟΣ

Ελληνοτουρκικά νέα: Απειλεί ο Ερντογάν – Μην τυχόν επιτεθείτε στο “Oruc Reis”

Ελληνοτουρκικά νέα: Σε νέες απειλές προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με Μέρκελ και Σαρλ Μισέλ.

Ελληνοτουρκικά νέα: Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Ειδικότερα, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε: “Και σήμερα είπαμε μην τυχόν επιτεθείτε στο “Oruc Reis” αλλιώς θα πληρώσετε βαρύ τίμημα”.

“Στην ανατολική Μεσόγειο είμαστε υπέρ μιας φόρμουλας που θα ικανοποιεί όλους και θα κερδίσουν όλοι, όμως στις προσπάθειες που αγνοούν την Τουρκία η Άγκυρα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα της” δήλωσε νωρίτερα ο Ερντογάν στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Παραμένει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το “Oruc Reis”

Την ίδια στιγμή, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας παραμένει το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, Oruc Reis. Μετά την αναστροφή που είχε κάνει νωρίς το πρωί της Πέμπτης, κινείται δυτικά και εντός της παρανόμου εκδοθείσας τουρκικής NAVTEX. Το “Oruc Reis” συνοδεύεται από βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού οι κινήσεις των οποίων παρακολουθούνται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Υπενθυμίζεται πως, το απόγευμα της Τετάρτης το τουρκικό ερευνητικό σκάφος εξήλθε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, και κινείτο εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Ωστόσο, γύρω στις 05:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης άλλαξε κατεύθυνση και πάλι, ακολουθώντας παράλληλη πορεία σε σχέση με την προηγούμενη όπου είχε μπει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας στην ανατολική Μεσόγειο

Το πρωί της Πέμπτης, Ελλάδα και Γαλλία έκαναν επίδειξη ισχύος στην περιοχή. Μία φρεγάτα La Fayette, ένα ελικοπτεροφόρο Mistral και δύο μαχητικά αεροσκάφη Rafale έστειλε στη νοτιοανατολική Μεσόγειο η Γαλλία. Οι γαλλικές δυνάμεις εμφανίστηκαν στην περιοχή τα ξημερώματα και έγινε συνεκπαίδευση με ελληνικές δυνάμεις. Στο ελικοπτεροφόρο -πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων- βρισκόταν και σημαντικός αριθμός γαλλικών Ειδικών Δυνάμεων. Τα δύο γαλλικά μαχητικά προσγειώθηκαν στη Σούδα της Κρήτης.

Στην άσκηση συμμετείχαν οι Φρεγάτες (Φ/Γ) “ΣΠΕΤΣΑΙ”, “ΑΙΓΑΙΟΝ”, “ΛΗΜΝΟΣ”, “ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ” και Γαλλική ομάδα πλοίων (Task Force) αποτελούμενη από το Γαλλικό Ελικοπτεροφόρο FS “TONNERRE” και τη Φρεγάτα FS “LA FAYETTE”.

Δείτε ακόμη

Απασφάλισε ο Ερντογάν – Παράλογη η «ελληνικότητα» του Καστελόριζου
Το tweet Μακρόν στα ελληνικά και η απάντηση Μητσοτάκη στα… γαλλικά: “Είναι αληθινός φίλος της Ελλάδας”
Τσιχάτ Γιαϊτζί: «Τουρκικό έδαφος Ρω και Στρογγύλη»
Ιαχές πολέμου από την “Yeni Safak”: Πρώτος στόχος τα νησιά του Αιγαίου
Ζημιές στη νεότερη τουρκική φρεγάτα μετά από επακούμβηση με το “ΛΗΜΝΟΣ”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις