Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Αλίκη Βουγιουκλάκη σπάνιες φωτο: Με αγορέ μαλλί υπογράφει αυτόγραφα
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αλίκη Βουγιουκλάκη σπάνιες φωτο: Με αγορέ μαλλί υπογράφει αυτόγραφα

Αλίκη Βουγιουκλάκη σπάνιες φωτο: Μπορεί να είχαμε συνηθίσει την Αλίκη Βουγιουκλάκη με μακριά, πλούσια μαλλιά, όμως υπήρξε μία εποχή που τα έκοψε πιο κοντά, για τις ανάγκες ενός ρόλου.

Αλίκη Βουγιουκλάκη σπάνιες φωτο: Μπορεί να έχουμε συνηθίσει την εικόνα της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τα μακριά, πλούσια κατάξανθα μαλλιά της, όμως υπήρξε μία εποχή που η Ελληνίδα σταρ τα έκοψε πιο κοντά, για τις ανάγκες ενός ρόλου. Ήταν τη θεατρική σεζόν 1983-1984, όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη ανέβασε στο θέατρο “Αλίκη” το πασίγνωστο μιούζικαλ “Βίκτωρ-Βικτώρια”, όπου πρωταγωνιστούσε η ίδια μαζί με τον Βλάσση Μπονάτσο και τον Ηλία Λογοθέτη, ενώ την παράσταση σκηνοθετούσε ο Γιώργος Ρεμούνδος και μουσική ήταν του Θάνου Μικρούτσικου. Ο γιος της αείμνηστης ηθοποιού, Γιάννης Παπαμιχαήλ, έχει ανεβάσει στον λογαριασμό στο instagram, που έχει δημιουργήσει με το όνομα της μητέρας του, μία φωτογραφία από εκείνη την εποχή, όπου η Αλίκη Βουγιουκλάκη υπογράφει αυτόγραφα μετά το τέλος της παράστασης, στο καμαρίνι της. Όπως βλέπουμε, η ηθοποιός έχει κοντά μαλλιά.

“Η μητέρα μου στο καμαρίνι της υπογράφει αυτόγραφα στους θαυμαστές της την περίοδο 1983-84 όπου ανεβάζει με μεγάλη επιτυχία το μιούζικαλ ‘Βίκτωρ -Βικτωρια’. Πάντα ανθρώπινη, προσιτή και οικεία, συνομιλούσε μαζί τους και με ένα απέραντο χαμόγελο τους ευχαριστούσε για τα καλά τους λόγια κάθε φορά”, γράφει ο Γιάννης Παπαμιχαήλ.

Η Αλίκη και ο Δημήτρης στα γυρίσματα με τον Αλέκο Σακελλάριο -Με τις στολές των δοκίμων

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά της στο πάνθεον με τους σπουδαιότερους ηθοποιούς που μεσουράνησαν στον παλιό, ελληνικό κινηματογράφο. Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ήταν «Η Αλίκη στο Ναυτικό», μια ταινία με την οποία μεγαλώσαμε.

Η ταινία της Φίνος Φιλμ γυρίστηκε το καλοκαίρι του 1960 και βγήκε στις αίθουσες το 1961. Έτσι, φέτος, συμπληρώνονται 60 χρόνια από τα γυρίσματα. Ο γιος της Αλίκης, Γιάννης, μοιράστηκε στον λογαριασμό του στο Instagram, ένα σπάνιο στιγμιότυπο. Συγκεκριμένα, δημοσίευσε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία από τα γυρίσματα της ταινίας, με πρωταγωνιστές τους γονείς του, να ποζάρουν με τον σκηνοθέτη, Αλέκο Σακελλάριο.

Στη vintage λήψη βλέπουμε την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ με τις στολές των Ναυτικών Δοκίμων, από την παρέλαση που έκαναν στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ταινίας, μαζί με τον σκηνοθέτη Αλέκο Σακελλάριο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις