Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ελληνοτουρκικά νέα: Ο Ερντογάν έστειλε μήνυμα… στα ελληνικά
ΚΟΣΜΟΣ

Ελληνοτουρκικά νέα: Ο Ερντογάν έστειλε μήνυμα… στα ελληνικά

Ελληνοτουρκικά νέα: Πρωτοφανής κίνηση από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ελληνοτουρκικά νέα: Βίντεο υποτιτλισμένο στα ελληνικά με τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, για την κλιμακούμενη ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ανήρτησε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων της Anadolu στον επίσημο λογαριασμό του στα social media.

To βίντεο παρουσιάζει τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, υποτιτλισμένες ωστόσο στα ελληνικά, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά του Anadolu, με εμφανή προφανώς αποδέκτη την ελληνική πλευρά. Το βίντεο συνοδεύει απόσπασμα της δήλωσης του Ερντογάν, με το οποίο καλεί σε συνεργασία να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση, προφανώς όπως επιδιώκει η Άγκυρα: «Ελάτε, ως όλες οι χώρες του Μεσογείου, να ενωθούμε και να βρούμε μια φόρμουλα αποδεκτή από όλους που θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων».

Συνεχείς προκλήσεις από αέρος και από θάλασσα

Την ώρα που το Oruc Reis έπλεε εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη προχώρησαν σε δεκάδες παραβιάσεις εντός ελληνικού εναέριου χώρου. Συγκεκριμένα, 13 τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε 45 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και τρεις εμπλοκές με τα ελληνικά μαχητικά που σηκώθηκαν να τα αναχαιτίσουν. Από τις 45 παραβιάσεις, οι 35 έγιναν από τουρκικά κατασκοπευτικά CN 235 που πέταξαν στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Τα ελληνικά μαχητικά απάντησαν άμεσα αναχαιτίζοντας τα τουρκικά αεροσκάφη.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα ενώ μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας είχαν αναπτυχθεί στον ευρύτερο θαλάσσιο χώρο που κινείται το τουρκικό ερευνητικό πλοίο. Στο Πεντάγωνο πραγματοποιήθηκε αργά χθες το βράδυ πολύωρη σύσκεψη σε ανώτατο επίπεδο στην οποία εξετάστηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις αλλά και η στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθηθεί σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Η κυβέρνηση έτοιμη για όλα

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα τονίζοντας πως θα υπερασπιστεί με οποιοδήποτε τρόπο τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Το συγκεκριμένο αυτό μήνυμα μεταφέρουν συνεχώς τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Εξωτερικών στις επικοινωνίες που έχουν με Ευρωπαίους ομολόγους τους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να ξεκαθαρίσει σε όλες τις πλευρές πως η Αθήνα είναι έτοιμη να απαντήσει στην περίπτωση που η Τουρκία παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Στόχος της κυβέρνησης είναι η άσκηση πίεσης προς την Ε.Ε. προκειμένου να επιβληθούν στοχευμένες κυρώσεις στην Άγκυρα οι οποίες θα την πλήξουν οικονομικά και διπλωματικά.

Δείτε ακόμη

“Στο κόκκινο” οι προκλήσεις Τουρκικό πλοίο πλέει έξω από την Ψέριμο
Παιχνίδι για γερά νεύρα στο Αιγαίο – Άλλαξε πορεία το Oruc Reis
Οι Τούρκοι απαντούν στην Ελλάδα – “Εσείς να αποχωρήσετε”
Τούρκοι παρενόχλησαν ελληνικό ελικόπτερο στο Καστελόριζο!
Φραγκούλης: Η Ελλάδα μπορεί να ρυμουλκήσει το Oruc Reis και να το πετάξει έξω από την ΑΟΖ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις