Κλείσιμο μπαρ – κορονοϊός: Χαμός σε παραλία της Ζακύνθου

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλείσιμο μπαρ – κορονοϊός: Χαμός σε παραλία της Ζακύνθου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Κλείσιμο μπαρ - κορονοϊός: Σε δύσκολη περίπτωση εξελίσσεται η Ζάκυνθος και ειδικά ο Λαγανάς καθώς άλλοτε Έλληνες και ξένοι τουρίστες διασκέδαζαν στα μπαρ του νησιού μέχρι πρωίας.

12.08.2020 | 13:23

Κλείσιμο μπαρ – κορονοϊός: Τα κλαμπ και τα μπαρ του Λαγανά έκλεισαν τα μεσάνυχτα, όπως υποχρεώθηκαν από τα νέα μέτρα, ωστόσο η διασκέδαση μεταφέρθηκε… αλλού, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ της Ζακύνθου. Όπως μεταδίδει το zantereport.gr, μετά το κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης στην περιοχή, πλήθος κόσμου μεταφέρθηκε στην παραλία για να συνεχίσει τη διασκέδασή του.

Στο βίντεο που δημοσιεύει το site παρουσιάζεται η κατάσταση που επικρατούσε εχθές το βράδυ στην περιοχή.

Κορονοϊός: Κανένα μέτρο, αφήνουν χάλι πίσω τους

Δεκάδες νεαροί και νεαρές συγκεντρώθηκαν στο σημείο και συνέχισαν να πίνουν και να διασκεδάζουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, όπως μεταδίδει ο ιστότοπος. Στο βίντεο είναι εμφανές ότι οι περισσότεροι από τους παρόντες δεν τηρούσαν κανένα μέτρο προστασίας από τον κορωνοϊό, διασκεδάζοντας ο ένας κολλητά με τον άλλον και φυσικά χωρίς μάσκα.

Πέραν του συνωστισμού και του ανεξέλεγκτου του πράγματος στην παραλία του Λαγανά, ζήτημα γεννάται και από την κατάσταση στην οποία την αφήνουν φεύγοντας. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ οι λουόμενοι το πρωί αντίκρισαν μια άθλια κατάσταση με σκουπίδια και μπουκάλια, αρκετά από αυτά σπασμένα, με κίνδυνο να προκληθούν σοβαροί τραυματισμοί. Η κατάσταση που άφησαν την παραλία το πρωί οι γλεντζέδες τουρίστες αποτυπώνεται και στο βίντεο που δημοσιεύει το zantetimes.

Έπεσαν οι πρώτες… “καμπάνες” των 10.000 ευρώ

Πέραν από τους καταναλωτές, οι οποίοι δεν συμμορφώθηκαν με το νέο μέτρο, υπήρχαν και καταστηματάρχες που δεν το τήρησαν, καθώς δεν έκλεισαν τα μαγαζιά τους όταν το ρολόι έδειξε μεσάνυχτα. Συγκεκριμένα, στα Χανιά, λίγα λεπτά πριν τις 12 και την ώρα που οι επιχειρήσεις εστίασης και άδειαζαν από πελάτες, στους δρόμους έβγαιναν περιπολίες αστυνομικών για να ελέγξουν την εφαρμογή του μέτρου. Περίπου μία ώρα μετά, σε δρόμο στο κέντρο της πόλης, εντοπίστηκε επιχείρηση μπαρ να είναι σε πλήρη λειτουργία και να σερβίρει σε πελάτες ενώ το ρολόι έδειχνε 1:00 πμ.

Οι αστυνομικοί βεβαίωσαν την παράβαση και στο μπαρ επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας του για τρεις ημέρες. Επίσης, στο νησί της Ρόδου, σε έλεγχο που έκαναν αστυνομικοί, βρέθηκε μπαρ να είναι ανοιχτό στις 00:20 μετά τα μεσάνυχτα. Αποτέλεσμα ήταν να επιβληθεί και εκεί το αυστηρό πρόστιμο των 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για τρεις ημέρες.

Κορονοϊός: Διασωληνώθηκε 27χρονη γιατρός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Οι νέοι δεν είναι άτρωτοι από τον κορωνοϊό, επαναλαμβάνουν μονότονα οι επιστήμονες. Θλιβερή επιβεβαίωση αποτελεί η είδηση για τη διασωλήνωση μιας 27χρονης ειδικευόμενης γιατρού χειρουργικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.  Σημειώνεται ότι η 27χρονη εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα κορωνοϊού, όταν επέστρεψε από τις διακοπές της στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 27χρονη, η οποία ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, περιλαμβάνεται στα κρούσματα της ενδονοσοκομειακής συρροής στην περιοχή της Λάρισας που είχαν εντοπιστεί στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.  Την προηγούμενη εβδομάδα, τέσσερις ειδικευόμενοι γιατροί βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο -πρόκειται για αναισθησιολόγο, χειρουργό, δύο ΩΡΛ και μια φοιτήτρια.  Σύμφωνα με πληροφορίες, διασωληνωμένος είναι επίσης και ένας 58χρονος γιατρός από το Βόλο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Είναι ιδιώτης και έχει υποκείμενο νόσημα.

Παγώνη: Διανύουμε δύο πολύ κρίσιμες εβδομάδες – Μπορεί να επεκταθούν τα μέτρα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα. Όπως επεσήμανε η κ. Παγώνη, μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6, τα πράγματα είναι δύσκολα, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων κινείται ανοδικά και αυξάνονται και οι διασωληνώσεις. “Ελπίζουμε όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι αυτή την εβδομάδα και την άλλη είμαστε σε δύσκολη κατάσταση, αφού είναι πολλά τα κρούσματα και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη” σημείωσε και υπογράμμισε ότι πλέον ο καθένας έχει την ευθύνη του εαυτού του και του δίπλα του.

Αναφορικά με όσα μέτρα έχουν ληφθεί τονίζει ότι σωστά ελήφθησαν, και προσθέτει ότι μπορεί να επεκταθούν. Η κ. Παγώνη διατύπωσε προβληματισμό για το ρωσικό εμβόλιο και είπε ότι “εμείς θα είμαστε πολύ προσεκτικοί”, δίνοντας για χρονικό ορίζοντα την άνοιξη. Επίσης, συνέστησε να κάνουν όλοι το εμβόλιο της γρίπης. “Καμία χώρα, όταν γίνεται πανικός, κανένα σύστημα δεν μπορεί να αντέξει όταν υπάρχει μεγάλος αριθμός κρουσμάτων”, προειδοποίησε τέλος η ίδια.

Σύψας: Μεγάλο ποσοστό των διασωληνωμένων δεν είναι ηλικιωμένοι -Νέα μέτρα ίσως και στο τέλος της εβδομάδας

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Νίκος Σύψας εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι οι εισαγωγές στις ΜΕΘ δεν αφορούν μόνο ηλικιωμένους. «Ανησυχητικά είναι τα σημάδια κυρίως στην Αττική που διπλασιάστηκαν τα κρούσματα. Όπως επίσης είναι ανησυχητικό ένα μεγάλο ποσοστό διασωληνωμένων δεν είναι ηλικιωμένοι και δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα. Ελπίζουμε ότι τα μέτρα που έχουμε λάβει θα αρχίσουν να δείχνουν την επήρεια τους και να σταθεροποιηθεί η κατάσταση», είπε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

και συνέχισε: «Η κινητικότητα πληθυσμού σχετίζεται με την έξαρση της επιδημίας σχετίζεται με αυτό. Τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση είναι αρκετά και ενδεχομένως να γίνουν λίγο πιο αυστηρά εν όψει Δεκαπενταύγουστου. Το θέμα δεν είναι όμως να παίρνουμε καινούργια μέτρα, αλλά να τηρούνται τα υπάρχοντα. Και αυτό δεν γίνεται. Δεν τηρούνται τα μέτρα και οι αποστάσεις, υπάρχει χαλαρότητα, συνωστισμός. Ίσως στο τέλος της εβδομάδας πάμε σε νέα μέτρα αν συνεχιστεί η άνοδος των κρουσμάτων. Δεν έχουμε άλλη επιλογή.

Exit mobile version