Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εμβόλιο κορονοϊού – Ρωσία: Η ανακοίνωση του Πούτιν
ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΕ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ

Εμβόλιο κορονοϊού – Ρωσία: Η ανακοίνωση του Πούτιν

Εμβόλιο κορονοϊού - Ρωσία: Το εμβόλιο, που έχει αναπτυχθεί από το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια της Μόσχας, έλαβε το πράσινο φως από το ρωσικό υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Εμβόλιο κορονοϊού – Ρωσία: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το υπουργείο Υγείας της χώρας ενέκρινε το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως η κόρη του έχει ήδη εμβολιαστεί, σύμφωνα με το Russia Today. Το εμβόλιο, που έχει αναπτυχθεί από το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια της Μόσχας, έλαβε το πράσινο φως από το ρωσικό υπουργείο Υγείας, είπε ο Ρώσος πρόεδρος, συμπληρώνοντας ότι ελπίζει ότι η Ρωσία θα ξεκινήσει σύντομα μαζική παραγωγή του εμβολίου. Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, ο Πούτιν διευκρίνισε ότι μετά τον εμβολιασμό η κόρη του ανέβασε λίγο πυρετό, ο οποίος ωστόσο έπεσε γρήγορα.

«Μία από τις κόρες μου έλαβε το εμβόλιο. Υπό μία έννοια λοιπόν, συμμετείχε στα πειράματα. Μετά το πρώτο εμβόλιο ανέβασε 38 πυρετό, αλλά την επόμενη μέρα έπεσε στο 37 και πέρασε», είπε ο Ρώσος πρόεδρος. Η Ρωσία κατέγραψε σήμερα 4.945 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 897.599 –ο τέταρτος υψηλότερος αριθμός περιστατικών στον κόσμο. Ο επίσημος αριθμός των νεκρών από COVID-19 αυξήθηκε σε 15.131 αφού οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 130 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.

Να σημειωθεί πως πριν από μερικές ημέρες, ο ΠΟΥ είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις του σχετικά με την αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου ενάντια στον κορονοϊό. «Ορισμένες φορές μεμονωμένοι ερευνητές ισχυρίζονται πως ανακάλυψαν κάτι, το οποίο, φυσικά, ως γεγονός, είναι εξαιρετική είδηση» είχε αναφέρει για το εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό, ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Κριστιάν Λιντμέγερ. Ωστόσο τόνιζε: «Αλλά μεταξύ της ανακάλυψης και της ένδειξης πως ενδεχομένως να υπάρχει ένα εμβόλιο που λειτουργεί και πέρασε όλα τα στάδια, υπάρχει μεγάλη διαφορά».

Δείτε ακόμη

Oruc Reis: Νέος προκλητικός χάρτης από το τουρκικό ΥΠΕΞ
“Καμπανάκι” ΠΟΥ για τον κορονοϊό
Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους στο Παρίσι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις