Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ορούτς Ρέις τώρα: Έχουμε αρκετά ρυμουλκά στον Πειραιά, λέει ο Φράγκος Φραγκούλης
ΕΛΛΑΔΑ

Ορούτς Ρέις τώρα: Έχουμε αρκετά ρυμουλκά στον Πειραιά, λέει ο Φράγκος Φραγκούλης

Ορούτς Ρέις τώρα: «Η ενέργεια που γίνεται από την Τουρκία είναι για να αμφισβητήσει στην πράξη την ΑΟΖ και κατ επέκταση την υφαλοκρηπίδα της χώρας μας», όπως είπε

Ορούτς Ρέις τώρα: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα πλέον, είναι να τους ξεκαθαρίσουμε, ότι αν κάνουν έρευνες, εμείς θα κάνουμε, αυτό που πρέπει να γίνει», τόνισε αναφερόμενος στις κινήσεις του Oruc Reis ο στρατηγός εν αποστρατεία και πρώην αρχηγός Στρατού, Φραγκούλης Φράγκος. Όπως είπε μιλώντας στον Θέμα 104,6 η Ελλάδα, «σε τελευταία ανάλυση», μπορεί να το ρυμουλκήσει και να το πετάξει έξω από την ΑΟΖ. «Έχουμε αρκετά ρυμουλκά στον Πειραιά που είναι ισχυρότατα. Να δούμε οι Τούρκοι θα χτυπήσουν αυτό το πολιτικό πλοίο;». «Η ενέργεια που γίνεται από την Τουρκία είναι για να αμφισβητήσει στην πράξη την ΑΟΖ και κατ επέκταση την υφαλοκρηπίδα της χώρας μας», όπως είπε ο Φραγκούλης Φράγκος.

Φόβοι για θερμό επεισόδιο

Η Άγκυρα τραβά το σχοινί με το “Oruc Reis” να βρίσκεται με απλωμένα τα καλώδια εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και με τα ελληνικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται στην περιοχή να ζητούν την αποχώρηση του. Σε περίπτωση που προχωρήσει σε έρευνες στη συγκεκριμένη περιοχή, τότε αυτομάτως θα σημαίνει πως η Τουρκία έχει ξεπεράσει την “κόκκινη γραμμή” που έχει θέσει η Αθήνα. Ωστόσο μέχρι αυτή τη στιγμή δεν διεξάγει έρευνες λόγω του θορύβου που προκαλείται από τις πολλές ναυτικές μονάδες που πλέουν στην περιοχή.

Αναλυτές επισημαίνουν πως ο Ερντογάν δείχνει να αναζητά το τελευταίο διάστημα ένα θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα προκειμένου να βγει από το εσωτερικά αδιέξοδα που έχει περιέλθει. Μόλις άρχισε η ύφεση του κορονοϊού, η Άγκυρα ξεκίνησε ένα κρεσέντο προκλήσεων με συνεχείς υπερπτήσεις και απειλητικές δηλώσεις. Ακολούθησε η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε Τζαμί, ενώ η συνέχεια δόθηκε τον Ιούλιο με την πρώτη αποστολή τουρκικών πλοίων στην Μεσόγειο για γεωτρήσεις, αλλά τελικά έκανε πίσω μετά τις πιέσεις που δέχθηκε κυρίως από το Βερολίνο.

Ο Ερντογάν απειλεί και ζητά διάλογο

Ο Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί να ξεπεράσει τα σημαντικά πολιτικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της χώρας του. Τα κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν με εκτενή ρεπορτάζ εικόνες από την πορεία του “Oruc Reis” το οποίο συνόδευαν πέντε τουρκικά πολεμικά πλοία. Ο Τούρκος Πρόεδρος με δηλώσεις του έριξε κι άλλο “λάδι στη φωτιά”. “Δεν θα συναινέσουμε στην προσπάθεια εγκλωβισμού μας στις τουρκικές ακτές” είπε και στην συνέχεια ζήτησε διάλογο. “Είμαστε πάντα εκεί, έτοιμοι για την επίλυση των διαφορών μέσω διαλόγου και σε δίκαιη βάση”. Τα επόμενα 24ωρα θεωρούνται ιδιαιτέρως κρίσιμα καθώς αναμένεται να υπάρξουν πιέσεις προς την Άγκυρα με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης.

Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις