Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ψέριμος Τούρκοι: Βίντεο με τουρκικό πλοίο να πλέει έξω από το νησί
ΕΛΛΑΔΑ

Ψέριμος Τούρκοι: Βίντεο με τουρκικό πλοίο να πλέει έξω από το νησί

Ψέριμος Τούρκοι: Προκλητική διέλευση Τουρκικού πολεμικού πλοίου από την Ψέριμο - Η Τουρκία συνεχίζει την προπαγάνδα και το παιχνίδι εντυπώσεων.

Ψέριμος Τούρκοι: Την ώρα που οι Τούρκοι “τραβάνε” το σχοινί με την είσοδο εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων του Orus Reis στην Ανατολική Μεσόγειο, ένα ακόμη περιστατικό στην Ψέριμο, που αποκαλύπτει το Kalymnosnow. gr, δείχνει τις επιθετικές προθέσεις των γειτόνων. Όπως φαίνεται στα αποκλειστικά βίντεο του τοπικού μέσου, ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο, πραγματοποίησε διέλευση εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, μεταξύ Τουρκίας και Ψερίμου. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 17:30 απόγευμα της Δευτέρας και το Kalymnosnow παρουσιάζει αποκλειστικό βιντεοληπτικο υλικό.

Το πλοίο εισήλθε στα χωρικά ύδατα της χώρας, χωρίς περαιτέρω προκλήσεις και αφού παρέμεινε για λίγη ώρα, επέστρεψε στα Τουρκικά χωρικά ύδατα. Το Τουρκικό πολεμικό είχε τεθεί υπό παρακολούθηση πολύ έγκαιρα από τις ελληνικές αρχές, που βρίσκονται σε “κόκκινο” συναγερμό και υψίστη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, το πολεμικό ναυτικό και ακτοφυλακή καταγράφουν και αξιολογούν όλες τις τουρκικές κινήσεις και ενημερώνουν άμεσα το ΓΕΣ.

Επεισόδιο με μετανάστες μεταξύ Τουρκίας-Ρόδου

Επεισόδιο με μετανάστες σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας στα ανοιχτά της Ρόδου. Πηγές από το Λιμενικό αναφέρουν ότι υπήρξαν τρία περιστατικά αποτροπής μίας θαλαμηγού και δύο σκαφών με μετανάστες που είχαν αποπλεύσει από την Τουρκία και προσπάθησαν να προσεγγίσουν τη Ρόδο. Σε ό,τι αφορά στο περιστατικό με τη θαλαμηγό το Λιμενικό σημειώνει ότι αυτή έφερε ικανό αριθμό μεταναστών, προσπάθησε να μπει εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και πως τα ελληνικά σκάφη επιχείρησαν να την εμποδίσουν. Στη διάρκεια του επεισοδίου τα πληρώματα των ελληνικών σκαφών έκαναν χρήση προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα του σκάφους. Όπως επισημαίνουν, η θαλαμηγός υποχρεώθηκε να ανακόψει την πορεία της και επέστρεψε στην Τουρκία.

Τουρκικά ΜΜΕ που επικαλούνται πηγές της τουρκικής ακτοφυλακής αναφέρουν ότι το σκάφος βυθίστηκε και ότι διασώθηκαν τρεις μετανάστες, ο ένας εκ των οποίων έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Δείτε ακόμη

Φραγκούλης: Η Ελλάδα μπορεί να ρυμουλκήσει το Oruc Reis και να το πετάξει έξω από την ΑΟΖ
Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου ΥΠΕΞ της ΕΕ για κυρώσεις στην Τουρκία ζητά η Ελλάδα
Εγκρίθηκε το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού στη Ρωσία – Η ανακοίνωση του Πούτιν
Συνάντηση Δένδια – Πάιατ για τις τουρκικές προκλήσεις
Τι αποφασίστηκε στο ΚΥΣΕΑ – Με στολή παραλλαγής ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις