Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Μισέλ: Επικοινωνία με φόντο τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Μισέλ: Επικοινωνία με φόντο τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Μητσοτάκης - Μισέλ: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίουν Σαρλ Μισέλ είχε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στις 17.00 έχει προγραμματιστεί επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Γενικό Γραμματέα του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Μητσοτάκης – Μισέλ: Με φόντο τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ενώ απόγευμα έχει προγραμματιστεί συνομιλία με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Σαρλ Μισέλ για τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο αναφορικά με την μερική οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) αλλά και τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό πως ο πρωθυπουργός θα έχει επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ στην Ανατολική Μεσόγειο.

Να αναφέρουμε ότι στο «κόκκινο» βρίσκεται η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, με την Αθήνα να παρακολουθεί στενά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, και Τούρκους αξιωματούχους να προχωρούν σε «μπαράζ» προκλήσεων μετά από την έκδοση Navtex για έρευνες του Oruc Reis κοντά στο Καστελόριζο το πρωί της Δευτέρας. Σε tweet του, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ επιβεβαίωσε πως το τουρκικό σκάφος έφτασε στην περιοχή όπου θα κάνει τις έρευνες ενώ παράλληλα διεμήνυσε πως «η ενεργειακή ανεξαρτησία της Τουρκίας σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα θα συνεχιστεί χωρίς διακοπή». Μάλιστα, στην ανάρτησή του προσθέτει «Oruc Reis, 83 εκατομμύρια (σ.σ. Τούρκοι) βρίσκονται πίσω σου».

https://twitter.com/fatih_donmez/status/1292714359043629057?s=20

Δείτε ακόμη

Συνεδριάζει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ -Μετά τη νέα πρόκληση της Τουρκίας
Στην Εύβοια τη Δευτέρα ο Μητσοτάκης
Ο Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στη διεθνή τηλεδιάσκεψη για τον Λίβανο -Μετά από πρόσκληση του Μακρόν

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις