Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Εύβοια: Στις πληγείσες περιοχές ο πρωθυπουργός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Εύβοια: Στις πληγείσες περιοχές ο πρωθυπουργός

Μητσοτάκης Εύβοια: Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στις περιοχές που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες.

Μητσοτάκης Εύβοια: Στην Εύβοια βρίσκεται αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τις περιοχές που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες του σαββατοκύριακου, οι οποίες άφησαν πίσω τους οκτώ νεκρούς και ανυπολόγιστες ζημιές.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται εκεί προκειμένου να επιβλέψει τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, αλλά και να συντονίσει τις διαδικασίες για την επαναφορά της Εύβοιας στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν.

Η μεγάλη νεροποντή, με επίκεντρο τους δήμους Χαλκιδέων και Διρφύων -Μεσσαπίων κινητοποίησε, άλλωστε, από τα πρώτα λεπτά της εκδήλωσής της τον κυβερνητικό μηχανισμό, καθώς αμφότεροι ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος πέρασαν την προχθεσινή νύχτα στο Συντονιστικό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι, ενώ παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης ενημερωνόταν συνεχώς για την εξέλιξη των απεγκλωβισμών και των ενεργειών που εξελισσόταν από τις αρμόδιες αρχές.

Julkaissut protothema.gr Maanantaina 10. elokuuta 2020

Μετράει πληγές η Εύβοια – Στους 8 οι νεκροί, τεράστιες ζημιές

Οκτώ νεκρούς, εκατοντάδες σπίτια πλημμυρισμένα και μεγάλες ζημιές άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Θάλεια» στις πληγείσες περιοχές της κεντρικής Εύβοιας. Τόνοι λάσπης και φερτών υλικών πλημμύρισαν ρέματα και ποτάμια και παρέσυραν ό,τι βρήκαν στο πέρασμά τους, με τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα να είναι δύσκολη για τους κατοίκους, καθώς οι περισσότεροι από τους πληγέντες την πέρασαν είτε σε σπίτια συγγενών και φίλων είτε σε χώρους που είχε ετοιμάσει ο Δήμος.

Το μεσημέρι της Δευτέρας προστέθηκε στη λίστα των θυμάτων και ο 72χρονος που αγνοείτο από χθες στη θαλάσσια περιοχή του Λευκαντίου στη Χαλκίδα. Η σορός του Ο 72χρονος εντοπίστηκε και περισυνελέγη το πρωί στη θαλάσσια περιοχή των Αγ. Αποστόλων Καλάμου. Ακολούθως μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, όπου και ταυτοποιήθηκε από τους οικείους του.

Το βράδυ της Κυριακής στη λίστα των θυμάτων είχε προστεθεί ένα ζευγάρι στην Αμφιθέα. Μεταξύ των οκτώ νεκρών είναι και ένα αγοράκι οχτώ μηνών. Η οικογένεια του άτυχου βρέφους βρισκόταν στην περιοχή για διακοπές, καθώς τα Πολιτικά είναι ο τόπος καταγωγής του πατέρα. Στην περιοχή παραθέριζε και η άτυχη 38χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή από πυροσβέστες έξω από το σπίτι της, ενώ λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε και ο σύζυγός της νεκρός.

Η καταστροφή ήταν τεράστια σε όλη την κεντρική Εύβοια, με την πυροσβεστική να μην προλαβαίνει να λαμβάνει τις κλήσεις από εγκλωβισμένους πολίτες. Σύμφωνα με την τελευταία της ενημέρωση, δέχτηκε 664 κλήσεις, ενώ σε 97 περιπτώσεις χρειάστηκε να βοηθήσει και να απομακρύνει άτομα που βρίσκονταν σε κίνδυνο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις