Αθήνα

°C

Πέμπτη

29

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / ΠΟΥ για κορονοϊό: Το μήνυμα του οργανισμού στη Δυτική Ευρώπη
ΚΟΣΜΟΣ

ΠΟΥ για κορονοϊό: Το μήνυμα του οργανισμού στη Δυτική Ευρώπη

ΠΟΥ για κορονοϊό: «Είμαστε όλοι ευάλωτοι απέναντι στους κινδύνους, χρειάζεται να βρούμε παγκόσμιες λύσεις. Πιστεύουμε ότι η G7 θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτό τους επόμενους μήνες ή χρόνια».

ΠΟΥ για κορονοϊό: Υπάρχει τεράστιο χάσμα ανάμεσα στους αναγκαίους πόρους για την καταπολέμηση του κορονοϊού και τους πόρους που είναι διαθέσιμοι παγκοσμίως, δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους προσθέτοντας ωστόσο ότι υπάρχουν κάποια ελπιδοφόρα σημάδια. «Δεν είναι ποτέ πολύ αργά για την αναχαίτιση» της επιδημίας δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Το μήνυμα είναι «καταστολή, καταστολή,καταστολή». Περισσότερα από 19,92 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προβληθεί από τον νέο κορονοϊό σε ολόκληρο τον κόσμο και 729.883 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

Η επιδημία δεν έχει δείξει εποχική ανάπαυλα και, εάν οι υγειονομικές αρχές αμβλύνουν την πίεση στην καταπολέμησή της, θα επιστρέψει, προειδοποίησε ο επικεφαλής των προγραμμάτων αντιμετώπισης επειγουσών καταστάσεων Μάικ Ράιαν, τονίζοντας ότι η δυτική Ευρώπη και άλλες περιοχές θα πρέπει να αντιδράσουν με ταχύτητα στις αναζωπυρώσεις. Ο ΠΟΥ θεωρεί ότι οι ισχυρές χώρες, όπως αυτές της Ομάδας των 7 (G7), θα επιτύχουν συναίνεση ως προς την προσέγγιση των υγειονομικών κρίσεων όπως η επιδημία του κορονοϊού, πρόσθεσε ο Μάικ Ράιαν. «Είμαστε όλοι ευάλωτοι απέναντι στους κινδύνους, χρειάζεται να βρούμε παγκόσμιες λύσεις. Πιστεύουμε ότι η G7 θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτό τους επόμενους μήνες ή χρόνια».

Ο κορονοϊός είναι απλός, σκληρός και στυγνός

Η Γαλλία και η Γερμανία αποχώρησαν από τις συνομιλίες για την μεταρρύθμιση του ΠΟΥ, εξαιτίας των προσπαθειών των Ηνωμένων Πολιτειών να ηγηθούν των συζητήσεων αυτών, παρά την απόφαση της Ουάσινγκτον να αποχωρήσει από τον διεθνή οργανισμό, σύμφωνα με αξιωματούχους. Η εξέλιξη αποτελεί πισωγύρισμα για τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς η Ουάσινγκτον, που έχει την κυλιόμενη προεδρία της G7, ήλπιζε στην έκδοση κοινού οδικού χάρτη για την ριζική αναδιαμόρφωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας τον Σεπτέμβριο, δύο μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Ο Μάικ Ράιαν δήλωσε ότι ο κορονοϊός είναι απλός, σκληρός και στυγνός.

«Είναι σκληρός στην απλοϊκότητά του, είναι σκληρός στην στυγνότητά τους , αλλά δεν έχει μυαλό. Εμείς έχουμε τα μυαλά μπορούμε να υπερισχύσουμε κάποιου που δεν έχει μυαλό, αλλά δεν κάνουμε και πολλά πράγματα αυτήν την στιγμή». Αναφερόμενος ειδικά στην Βραζιλία είπε ότι καταγράφει 50.000-60.000 κρούσματα ημερησίως. «Η Βραζιλία διατηρεί την επιδημία σε πολύ υψηλά επίπεδα, η καμπύλη έχει κάπως αμβλυνθεί, αλλά δεν κατεβαίνει και το σύστημα βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση». «Σε μία κατάσταση σαν αυτήν, η υδροξυχλωροκίνη δεν αποτελεί λύση και πανάκεια», είπε αναφερόμενος στο φάρμακο που διαφημίζουν οι πρόεδροι της Βραζιλίας και των ΗΠΑ.

Δείτε ακόμη

Βερολίνο για τουρκικές προκλήσεις: “Οι έρευνες αυτή την χρονική στιγμή είναι σίγουρα λάθος μήνυμα”
Το «Oruc Reis» απέπλευσε συνοδευόμενο από πολεμικά πλοία (vid)
Καλίν: “Οι Ευρωπαίοι βλέπουν το πραγματικό πρόσωπο της Ελλάδας”
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις