Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μωρό Εύβοια: Συγκλονίζει ο πυροσβέστης που το εντόπισε νεκρό
ΕΛΛΑΔΑ

Μωρό Εύβοια: Συγκλονίζει ο πυροσβέστης που το εντόπισε νεκρό

Μωρό Εύβοια: Σοκάρουν τα όσα ανέφερε ο πυροσβέστης Κώστας Χαήδης, ο οποίος βρήκε το οκτώ μηνών βρέφος νεκρό, στις φονικές πλημμύρες της Εύβοιας, την Κυριακή.

Μωρό Εύβοια: Συγκλονίζουν τα όσα ανέφερε σήμερα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο πυροσβέστης Κώστας Χαήδης, ο οποίος βρήκε το οκτώ μηνών βρέφος νεκρό, στις φονικές πλημμύρες της Εύβοιας, την Κυριακή. “Η δικιά μας υπηρεσία, η 7η ΕΜΑΚ, βρισκόταν σε αυξημένη ετοιμότητα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και ήμασταν από τις πρώτες υπηρεσίες που φτάσαμε εκεί μαζί με την 1η ΕΜΑΚ των Αθηνών. Η κατάσταση δεν περιγράφεται με λόγια. Αυτό που ζήσαμε ήταν τραγικό. Για το μωρό… είδα μία κυρία στη βεράντα να καλεί σε βοήθεια, οι χείμαρροι ήταν πάρα πολύ δυνατοί και ρισκάραμε με ένα μηχάνημα του Δήμου και κάναμε τη διάσωση”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαήδης.

“Ήταν στο δεύτερο όροφο, ήταν ψηλό το σπίτι. Ήταν η πρώτη διάσωση που κάναμε αυτή με το μωρό. Ήταν ήδη μέρα… Κι εμείς είμαστε συγκλονισμένοι με αυτά που έχουν γίνει. Με δυσκολία φτάναμε και τις πρώτες ώρες δε μπορούσαν να πλησιάσουν τα πυροσβεστικά. Ακόμα και τα μεγάλα μηχανήματα του Δήμου δε μπορούσαν να πλησιάσουν”, σημείωσε στη συνέχεια ο ίδιος. Υπενθυμίζεται πως, το άτυχο βρέφος βρισκόταν με την οικογένειά του στην Εύβοια για διακοπές και το σπίτι στο οποίο διέμεναν ήταν από αυτά που πλημμύρισαν και η κατάληξη ήταν δυστυχώς τραγική. Όπως είπε ο δήμαρχος της περιοχής, Γ. Ψαθάς, η οικογένεια διέμενε σε ισόγειο σπίτι, το οποίο πλημμύρισε εύκολα από την υπερχείλιση των ποταμών και τα φονικά νερά παρέσυραν το μωρό μέσα από την κούνια του, με αποτέλεσμα οι γονείς του να το εντοπίσουν λίγο αργότερα μέσα στις λάσπες και ενώ ήταν ήδη αργά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις