Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΚΥΣΕΑ – Τουρκία: Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ με στολή παραλλαγής στο Μαξίμου
ΕΛΛΑΔΑ

ΚΥΣΕΑ – Τουρκία: Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ με στολή παραλλαγής στο Μαξίμου

ΚΥΣΕΑ - Τουρκία: «Όλα θα πάνε καλά» τόνισε μετά το τέλος του ΚΥΣΕΑ ο Κωνσταντίνος Φλώρος.

ΚΥΣΕΑ – Τουρκία: Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ). Παρόντες ήταν οι υπουργοί Εξωτερικών, Άμυνας, Ναυτιλίας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος έφτασε στο Μαξίμου φορώντας στολή παραλλαγής.

Μάλιστα, μετά το τέλος του ΚΥΣΕΑ, ο κ. Φλώρος τόνισε ότι «όλα θα πάνε καλά».

Αντι-NAVTEX εξέδωσε η Υδρογραφική Υπηρεσία Ναυτικού

Ο σταθμός της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού Ηρακλείου Κρήτης εξέδωσε αντι-NAVTEX με αφορμή την NAVTEX που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα η Τουρκία για το ερευνητικό πλοίο ORUC REIS. Με την αντι- NAVTEX χαρακτηρίζεται μη εξουσιοδοτημένη η τουρκική υπηρεσία για την έκδοση της εν λόγω NAVTEX και παράνομη η τουρκική δραστηριότητα καθόσον αφορά σε περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

«Το Ορουτς Ρέις έφτασε στην περιοχή ερευνών»

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ επιβεβαίωσε μέσω Twitter ότι το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis απέπλευσε από την Αττάλεια και μάλιστα «έφτασε στην περιοχή όπου θα λειτουργήσει», ανοιχτά από το Καστελόριζο. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα ότι οι προσπάθειες για την «ενεργειακή ανεξαρτησία της Τουρκίας, σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα, θα συνεχιστούν χωρίς διακοπή», ενώ σημείωσε, ότι 83 εκατομμύρια Τούρκοι υποστηρίζουν το τουρκικό ερευνητικό πλοίο.

https://twitter.com/fatih_donmez/status/1292714359043629057?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1292714359043629057%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ethnos.gr%2Fpolitiki%2F119159_me-anti-navtex-apanta-i-ellada-stin-toyrkiki-proklitikotita-ti-apofasise-kysea

ΓΕΕΘΑ: Ανακλήθηκαν όλες οι άδειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Σε ανάκληση των αδειών σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων προχώρησε το βράδυ της Κυριακής 10 Αυγούστου το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.  Τα στελέχη καλούνται να επιστρέψουν στις μονάδες τους, σε μικρό χρονικό διάστημα.  Όσοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί βρίσκονται σε άδεια, επιστρέφουν άμεσα στις μονάδες, ενώ δεν εγκρίνονται νέες άδειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεδριάζει εκτάκτως στο «ελληνικό πεντάγωνο» το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επικοινωνία Κυριάκου Μητσοτάκη με ΕΕ και ΝΑΤΟ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά το πρωί της Δευτέρας (10/8) με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Μισέλ για τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο, αναφορικά με την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, καθώς και για τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Στις 17.00 έχει προγραμματιστεί επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Γενικό Γραμματέα του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις