Ηρωίνη στο χρηματοκιβώτιο: Συνελήφθη για εμπόριο “λευκού θανάτου” 22χρονη

ΕΛΛΑΔΑ

Ηρωίνη στο χρηματοκιβώτιο: Συνελήφθη για εμπόριο “λευκού θανάτου” 22χρονη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ηρωίνη στο χρηματοκιβώτιο: Η συλληφθείσα οδηγήθηκε  στον αρμόδιο Εισαγγελέα και η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστούν και τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος.

10.08.2020 | 16:34

Ηρωίνη στο χρηματοκιβώτιο: Ο «λευκός θάνατος» κρυβόταν στο κλειδωμένο χρηματοκιβώτιο του σπιτιού 22χρονης, η οποία συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, ως μέλος οργανωμένου κυκλώματος προμήθειας, κατοχής, μεταφοράς, νόθευσης – επανατυποποίησης και διακίνησης ποσοτήτων ηρωίνης στην ελληνική επικράτεια.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στη σύλληψη της νεαρής εμπόρου ναρκωτικών,  προχώρησαν έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων. Για να φθάσουν στη σύλληψη της 22χρονης, οι αστυνομικοί χρειάστηκε να αποφύγουν τις κάμερες, εξωτερικά της οικίας του κυκλώματος, που μετέδιδαν σε οθόνη  εικόνα για τις κινήσεις οποιουδήποτε κινείτο στο χώρο στο πλαίσιο των μέτρων δικής τους προστασίας για την περίπτωση που πλησίαζαν αστυνομικοί. Σε βάρος της  22χρονης ημεδαπής, σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και παράβαση του Νόμου περί προστασίας ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα, αναφέρει η Αστυνομία,  στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην περιοχή της Μενεμένης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην οικία της 22χρονης:

736γραμμάρια ηρωίνης και (0,31) γραμμάρια κοκαΐνης, ποσότητες που βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες σε χρηματοκιβώτιο, άγνωστη ουσία χρώματος καφέ συνολικού βάρους 10 κιλών και 444 γραμμαρίων για τη νόθευση ηρωίνης με σκοπό την αύξηση της προς πώληση ποσότητας, το χρηματικό ποσό των (165) ευρώ, μία ζυγαριά ακριβείας, ένα  σύστημα βιντεοεπιτήρησης σε πλήρη λειτουργία καταγράφοντας περιμετρικά το χώρο εξωτερικά της οικίας και δ ιάφορα αντικείμενα που αφορούν σε αυτοσχέδιο εργαστήριο για τη νόθευση και επανατυποποίηση των προς πώληση ποσοτήτων ηρωίνης που κατείχε η 22χρονη.

Επίσης κατασχέθηκε αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς και απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστούν και τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος.

Και 33χρονος αλλοδαπός στην Αττική

Από την άλλη πλευρά στην Αττική, συνελήφθη  στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της  Δίωξης Ναρκωτικών της  Ασφάλειας Αττικής, 33χρονος αλλοδαπός, για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών. Έπειτα από διερεύνηση πληροφοριών αναφορικά με τη δράση αλλοδαπού στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στις περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, εντοπίσθηκε ο ανωτέρω και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στο όχημα του 33χρονου, εντοπίσθηκαν μέσα σε ειδική κρύπτη μεταλλικού μηχανισμού 4  συσκευασίες περιέχουσες συνολικά 550 γραμμάρια κοκαΐνης.

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

550 γραμμάρια κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των -27.810- ευρώ 2 κινητά τηλέφωνα και 1 αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς της κοκαΐνης.

Exit mobile version