Εύβοια πλημμύρες: Ο Αρκάς συγκινεί με το νέο το σκίτσο για την κακοκαιρία

ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια πλημμύρες: Ο Αρκάς συγκινεί με το νέο το σκίτσο για την κακοκαιρία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Εύβοια πλημμύρες: Ο γνωστός σκιτσογράφος Αρκάς σχολιάζει με τον δικό του τρόπο την τραγωδία στην Εύβοια.

10.08.2020 | 10:11

Εύβοια πλημμύρες: Ιδιαίτερα εύστοχο είναι το σκίτσο του γνωστού σκιτσογράφου Αρκά. Με το σκίτσο, για μία ακόμη φορά, ο Αρκάς αποτυπώνει τα συναισθήματα που επικρατούν στον απόηχο των καταστροφικών πλημμυρών που προκάλεσε η σφοδρή νεροποντή στην Εύβοια και οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε επτά πολίτες.

Η σημερινή “Καλημέρα” του σκιτσογράφου στην επίσημη σελίδα του στο Facebook περιλαμβάνει την εικόνα μιας δακρυσμένης Δευτέρας, που στέκεται μέσα στις λάσπες.

“Όχι και τόσο καλή” απαντά η θλιμμένη Δευτέρα.

Εύβοια: 300 χιλιοστά βροχής σε 8 ώρες

Αν και υπήρχε πρόβλεψη για 63 χιλιοστά βροχής, εν τούτοις, έπεσαν συνολικά 300 χιλιοστά βροχής, αριθμός που σοκάρει καθώς όλος αυτός ο όγκος βροχής έπεσε μέσα σε 8 ώρες, ενώ σύμφωνα με τον διευθυντή ερευνών στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κώστα Λαγουβάρδο, τα φαινόμενα στην Εύβοια ήταν ακραία. «Ηταν ακραία αυτά τα φαινόμενα. Στην Μάνδρα τα ραντάρ είχαν δώσει 180 χιλιοστά βροχής», είπε στον ΑΝΤ1, ενώ σημείωσε πως ακόμη και τα 70 περίπου χιλιοστά βροχής που είχαν προβλεφθεί αρχικά, είναι ένα «τρομερό νούμερο». Ακόμη πιο χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο του Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος ανέφερε πως στην περιοχή έριξε περισσότερο νερό απ’ όσο ρίχνει στην Αττική σε όλη την διάρκεια του χειμώνα.

Εύβοια: Καταστράφηκαν σπίτια και καλλιέργειες, βιβλική καταστροφή

Η σφοδρή κακοκαιρία χτύπησε από νωρίς τα ξημερώματα της Κυριακής, πιάνοντας κυριολεκτικά στον ύπνο τους κατοίκους και τους επισκέπτες στις περιοχές της κεντρικής Εύβοιας. Ψαχνά, Πολιτικά, Αμφιθέα, Σέττα, Βασιλικό, Μπούρτζι και άλλες περιοχές, είδαν δεκάδες σπίτια να πλημμυρίζουν, αυτοκίνητα να αναποδογυρίζουν και αυλές να πνίγονται σε τόνους λάσπης. Με το πρώτο φως της ημέρας σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει και η καταγραφή των ζημιών, καθώς από σήμερα αναμένεται ο καιρός να είναι αίθριος.

Η ισχυρή καταιγίδα απείλησε τις ζωές πολλών ακόμη ανθρώπων, που κατέφευγαν σε ταράτσες προκειμένου να μην παρασυρθούν από τα νερά και να περιμένουν τις δυνάμεις της πυροσβεστικής για να τους απεγκλωβίσουν. Η ορμή των υδάτων ήταν τόσο δυνατή, που ακόμη και οι παραλίες απέναντι από την Εύβοια επηρεάστηκαν, καθώς παρασύρθηκαν μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών, ξύλων, ακόμη και νεκρών ζώων.

Εύβοια | Ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων στην ΕΡΤ

Exit mobile version