Dirty Dancing 2020: Επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Dirty Dancing 2020: Επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Dirty Dancing 2020: Ετοιμάζεται το σίκουελ της πασίγνωστης ταινίας στην οποία θα συμμετάσχει και η παλιά πρωταγωνίστριά της Τζένιφερ Γκρέι.

09.08.2020 | 10:12

Dirty Dancing 2020: Οι φήμες είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν τον περασμένο μήνα αλλά πλέον είναι γεγονός. Το θρυλικό Dirty Dancing, που συντρόφευσε τους εφηβικούς μας έρωτες, επιστρέφει από τον περασμένο αιώνα, στον οποίο έκανε τεράστια επιτυχία, καθώς πρόκειται να γυριστεί η συνέχειά του. Όπως ανακοίνωσε το διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας παραγωγής ταινιών Lionsgate, Τζον Φέλτχαϊμερ, τα γυρίσματα της νέα ταινία του «Dirty Dancing», είναι έτοιμα να ξεκινήσουν. “Θα είναι ακριβώς το είδος της ρομαντικής, νοσταλγικής ταινίας που περιμένουν οι θαυμαστές της”.

Τον ρόλο της  Μπέιμπι Χάουσμαν, θα υποδυθεί και πάλι η Τζένιφερ Γκρέι, η οποία θα είναι και η παραγωγός της νέας ταινίας. Αν και οι λεπτομέρειες για τη νέα ταινία είναι μέχρι στιγμής λιγοστές, το σενάριο γράφτηκε από τους Μίκι Ντάφτρι και Τομπάιας Αϊακόνις. Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Τζόναθαν Λεβίν ενώ στην παραγωγή θα συμμετέχει και ο Γκίλιαν Μπόρερ.

Ένας παράφορος έρωτας

Για όσους δεν είχαν την ευκαιρία να δουν την ταινία του 1987, η ταινία βασίζεται στον έρωτα της Φράνσις Μπέιμπι Χάουσμαν, μίας κοπέλας 17 ετών, που ερωτεύεται παράφορα τον δάσκαλο χορού, Τζόνι Κάσλ, που υποδύεται ο Πάτρικ Σουέϊζι, στο ξενοδοχείο Κάτσκιλς που βρίσκεται με την οικογένεια της για τις καλοκαιρινές διακοπές, το 1963». Η παραγωγή του πρώτου «Dirty Dancing», κόστισε 5 εκατομμύρια δολάρια (4.2 εκατ. ευρώ) και απέφερε κέρδη 218 εκατομμύρια δολάρια (185 εκατ. ευρώ).

Να σημειωθεί πως παρά το γεγονός πως ήταν μια ρομαντική κομεντί, η ταινία του 1987, άγγιζε διάφορα ζητήματα της εποχής, όπως αυτό των αμβλώσεων καθώς και την προκατάληψη που υπήρχε ανάμεσα στις κοινωνικές τάξεις. Μια άλλη ταινία Dirty Dancing, Havana Nights, κυκλοφόρησε το 2004, αν και θεωρήθηκε «prequel» ή «reimagining» του πρωτότυπου και δεν είχε στο καστ την Gray ή τον Swayze, που πέθανε το 2009. Στην επερχόμενη ταινία η Gray θα είναι στην παραγωγή αλλά και θα παίξει.

O Πάτρικ Σουέϊζι διαγνώστηκε με παγκρεατικό καρκίνο τον Ιανουάριο 2008 και απεβίωσε από την ασθένεια στις 14 Σεπτεμβρίου 2009.

Exit mobile version