Αθήνα

°C

Δευτέρα

12

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πλημμύρες Εύβοια: 300 χιλιοστά βροχής σε 8 ώρες
ΕΛΛΑΔΑ

Πλημμύρες Εύβοια: 300 χιλιοστά βροχής σε 8 ώρες

Πλημμύρες Εύβοια: Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr ατά τη διάρκεια της νύχτας στην Εύβοια καταγράφηκαν 300 χιλιοστά βροχής σε μόλις οκτώ ώρες στη Στενή.

Πλημμύρες Εύβοια: Σφοδρότατη ήταν η καταιγίδα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Εύβοια, όπου σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr καταγράφηκαν 300 χιλιοστά βροχής σε μόλις οκτώ ώρες στη Στενή. Τα φαινόμενα ήταν πολύ ισχυρά και σε Φθιώτιδα, Βοιωτία και Εύβοια. Από την αρχή των φαινομένων, αργά το βράδυ του Σαββάτου έως το πρωί της Κυριακής, στη Σέττα Ευβοίας καταγράφηκαν 183 χιλιοστά, στην Αυλίδα 66 χιλιοστά και στο Θεολόγο Φθιώτιδας 83 χιλιοστά βροχής.

Αξιόλογη ήταν και η κεραυνική δραστηριότητα στους τρεις ανωτέρω νομούς, σύμφωνα με το σύστημα «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η εντονότερη κεραυνική δραστηριότητα εντοπίστηκε στη ευρύτερη περιοχή Ψαχνών-Στενής-Νέας Αρτάκης Ευβοίας. Λόγω των διακοπών ρεύματος και των προβλημάτων στα δίκτυα επικοινωνίας, μετεωρολογικοί σταθμοί του ΕΑΑ-meteo στις πληγείσες περιοχές (πχ στα Ψαχνά Ευβοίας) τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Όταν γίνει η επαναφορά τους, θα υπάρξουν νεότερα στοιχεία για τις βροχοπτώσεις στις περιοχές αυτές.

 

Δείτε ακόμη

5 οι νεκροί από τις πλημμύρες, ανάμεσά τους βρέφος 8 μηνών -2 αγνοούμενοι
Πόρος: Και αστυνομικός θετικός στον κορονοϊό
Πόρος: Και αστυνομικός θετικός στον κορονοϊό
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις