Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Γιάννης Παπαμιχαήλ: Μια συγκινητική ανάρτηση
LIFESTYLE

Γιάννης Παπαμιχαήλ: Μια συγκινητική ανάρτηση

Γιάννης Παπαμιχαήλ: Το συγκινητικό του μήνυμα με αφορμή τη σημερινή επέτειο θανάτου του αξέχαστου ηθοποιού

Γιάννης Παπαμιχαήλ: Μέσω του επίσημου λογαρασμού alikivougiouklakiofficial στο instagram που διαχειρίζεται ο Γιάννης Παπαμιχαήλ, θέλησε να τιμήσει τη μνήμη του πατέρα του Δημήτρη Παπαμιχαήλ ο οποίος πέθανε σαν σήμερα, πριν 16 χρόνια, στις 8 Αυγούστου 2004.

View this post on Instagram

16 χρονια σαν σήμερα

A post shared by Aliki Vougiouklaki Official (@alikivougiouklakiofficial) on

Μάλιστα δημοσίευσε και μία φωτογραφία  σχολιάζοντας με συγκίνηση: «8 Αυγούστου 2004, άλλο ένα αστέρι έφυγε για να βρει τη θέση του στην αιωνιότητα. Είναι ο πατέρας μου και λείπει».

Ο ηθοποιός Δημήτρης Παπαμιχαήλ

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ από τα εφηβικά του χρόνια είχε αποφασίσει ότι ήθελε να ασχοληθεί με το θέατρο. Οι γονείς του ήθελαν να σπουδάσει υφαντουργία καθώς είχε κερδίσει μια υποτροφία στην Αγγλία. Ωστόσο, το 1952 έδωσε κρυφά εισαγωγικές εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο και τελικά πέρασε. Αυτή του η κίνηση όμως προκάλεσε την αντίδραση του πατέρα του, ο οποίος τελικά συμφώνησε. Αξιοθαύμαστο γεγονός αποτελεί ότι ο Παπαμιχαήλ, έφτανε στην Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου με τα πόδια από τον Πειραιά. Στην Σχολή του Εθνικού, γνώρισε και την Αλίκη Βουγιουκλάκη, μελλοντική σύζυγο και συνεργάτη του. Αποφοίτησε από το Εθνικό με βαθμό “Άριστα”. Ο πρώτος του ρόλος ήταν στο «Γλάρο» του Τσέχωφ και ακολούθησε ο ρόλος του Πολύδωρου στην Εκάβη του Ευριπίδη το 1955. Στη συνέχεια, συνεργάστηκε με το Θέατρο Τέχνης και από το 1962 συγκρότησε δικό του θίασο στο ελεύθερο θέατρο.

Έπαιξε δίπλα στην Κυβέλη, την Κατίνα Παξινού, την Άννα Συνοδινού, την Αντιγόνη Βαλάκου και τον Αλέξη Μινωτή. Τιμήθηκε με το Βραβείο Κοτοπούλη το 1957. Επίσης συμμετείχε σε μεγάλες παραγωγές του ελληνικού κινηματογράφου, όπως το Ποτέ την Κυριακή (1960) και Τα κόκκινα φανάρια (1963) ενώ ταινία σταθμός στην σταδιοδρομία του ήταν η ταινία Παπαφλέσσας (1971), που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες υπερπαραγωγές του ελληνικού κινηματογράφου, η οποία κόστισε 12.009.000 δραχμές. Από το 1964 και για δέκα ολόκληρα χρόνια πρωταγωνίστησε στο θέατρο ως συνθιασάρχης με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, αλλά και σε δεκάδες ταινίες ως ζευγάρι, στον κινηματογράφο αλλά και στη ζωή. Υπήρξε πρωταγωνιστής στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) και πρόεδρος του συλλόγου ηθοποιών βορείου Ελλάδος.

Δείτε ακόμη

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου στο OPEN
Ο Βέρτης, ο Οικονομόπουλος και οι άντρες που… πέρασαν από το κρεβάτι – Η Αναστασία Γιούσεφ απαντά σε ΟΛΑ
Μαμά για πρώτη φορά η Νίκη Λυμπεράκη!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις