Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διοικητής Αστυνομίας Πόρου: Αστυνομικοί κατά δημάρχου
ΕΛΛΑΔΑ

Διοικητής Αστυνομίας Πόρου: Αστυνομικοί κατά δημάρχου

Διοικητής Αστυνομίας Πόρου: Να κάνει αυτοκριτική και να ζητήσει συγγνώμη πριν εκτεθεί ανεπανόρθωτα αναφέρει για το δήμαρχο πόρου η Ένωση Αστυνομικών Πειραιά.

Διοικητής Αστυνομίας Πόρου: Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά προκάλεσαν τα όσα είπε ο δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης για το Α.Τ. Πόρου, πως προχωρούσε σε μειωμένους ελέγχους σχετικά με την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού. Υπενθυμίζουμε πως νωρίτερα μετατέθηκε, μετά από σχετική απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος του Πόρου. Ο δήμαρχος Πόρου σε συνέντευξή του είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “είχαν αποφασίσει να μην κάνουν ελέγχους και μάλιστα να μην ανταποκρίνονται ούτε και στις δικές μας εκκλήσεις για ελέγχους” τονίζοντας πως αντί να ασχολούνται με τα μέτρα προστασίας του κορονοϊού, επικεντρώθηκαν στους καταλόγους των καταστημάτων.

Η Ένωση Αστυνομικών Πειραιά εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καλεί τον δήμαρχο Πόρου “να επιλέξει την οδό της συγγνώμης και σωφροσύνης πριν τα γεγονότα από μόνα τους τον εκθέσουν ανεπανόρθωτα” ζητώντας ταυτόχτονα να αποδώσει ”τα του Καίσαρος τω Καίσαρι”, αφού “πρώτα κάνε την δική του αυτοκριτική καθώς οι εποχές του ‘αποδιοπομπαίου τράγου’, έχουν παρέλθει στην Ελλάδα ανεπιστρεπτί”.

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών, αναφέρει ότι αντιθέτως από όσα ισχυρίζεται ο δήμαρχος Πόρου, ο κ. Δημητιάδης “δεν προχώρησε ποτέ έγγραφες αναφορές για το θέμα” καλώντας τον να αποδείξει τον ισχυρισμό του.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Οι χθεσινές, 07-08-2020 αιτιάσεις και δηλώσεις του Δημάρχου Πόρου ότι υπήρξαν ολιγωρίες και πλημμέλειες του τοπικού Α.Τ καθώς και του προσωπικού που υπηρετεί εκεί, όσον αφορά τη χρήση μάσκας, τις συγκεντρώσεις κλπ., στην προστασία από τον κορωνοϊό μετά τα πρόσφατα κρούσματα εκεί, δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά.Φαίνεται ότι ο κ. αξιότιμος Δήμαρχος τεχνηέντως για να απεμπολήσει τυχόν δικές του ευθύνες, επιλέγει να επιρρίψει αυγουστιάτικα ευθύνες στους λιγοστούς αστυνομικούς του Α.Τ. που πασχίζουν σε όλα τα μέτωπα.

Η όλη στάση του δεν είναι, αν μη τι άλλο γενναία, αφίσταται της πραγματικότητας και προκαλεί θυμηδία όταν ισχυρίζεται ότι το μοναδικό κατάστημα που σφράγισαν οι Υπηρεσίες του Δήμου, προσέφυγε στην διοικητική δικαιοσύνη και δικαιώθηκε και φυσικά επαναλειτούργησε.Μήπως υπάρχουν εν μέσω θέρους έγγραφες αναφορές του κ. Δημάρχου για το θέμα αυτό κι αν ναι πότε ακριβώς και ποιος είναι ο αποδέκτης;

Είναι γνωστή σ’ όλη την Ελληνική κοινωνία η προσφορά των εργαζομένων αστυνομικών και στην αντιμετώπιση του Covid 19.Είναι απορίας άξιον η θέση που ”επιλέγει” ο κ. Δήμαρχος και τον παρακαλούμε να επιλέξει την οδό της συγγνώμης και σωφροσύνης πριν τα γεγονότα από μόνα τους τον εκθέσουν ανεπανόρθωτα.​Για αρχή, ίσως θα ήταν φρόνιμο να αποδώσει ”τα του Καίσαρος τω Καίσαρι”, αφού ο κ. Δήμαρχος Πόρου κάνει την δική του αυτοκριτική καθώς οι εποχές του ”αποδιοπομπαίου τράγου”, έχουν παρέλθει στην Ελλάδα ανεπιστρεπτί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις