Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Χουάν Κάρλος Άμπου Ντάμπι: Νέα σενάρια για τον τέως βασιλιά της Ισπανίας
ΚΟΣΜΟΣ

Χουάν Κάρλος Άμπου Ντάμπι: Νέα σενάρια για τον τέως βασιλιά της Ισπανίας

Χουάν Κάρλος Άμπου Ντάμπι: Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μετέβη ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας ABC.

Χουάν Κάρλος Άμπου Ντάμπι: Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος μετέβη με ιδιωτικό τζετ στο Αμπού Ντάμπι την Δευτέρα, γράφει σήμερα η εφημερίδα ABC. Από την Δευτέρα που ο Χουάν Κάρλος ανακοίνωσε την απόφασή του να φύγει από την Ισπανία δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση για το πού βρίσκεται. Η ΑΒC έγραψε ότι το αεροπλάνο κατευθυνόταν από το Παρίσι στο Αμπού Ντάμπι και έκανε μια στάση στην πόλη της βορειοδυτικής Ισπανίας Βίγκο για να παραλάβει τον Χουάν Κάρλος, τέσσερις φρουρούς ασφαλείας και ένα άλλο πρόσωπο.

Σημειώνεται ότι τα ανάκτορα ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι τέως βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος ενημέρωσε τον γιο του, τον βασιλιά Φελίπε, ότι αποφάσισε να φύγει από τη χώρα, λίγες εβδομάδες αφότου ξεκίνησε μια δικαστική έρευνα για διαφθορά σε βάρος του 82χρονου πρώην μονάρχη. Τον Ιούνιο, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας διέταξε να ερευνηθεί η εμπλοκή του Χουάν Κάρλος σε μια σύμβαση με τη Σαουδική Αραβία για την κατασκευή τρένων υψηλής ταχύτητας. Η εφημερίδα La Tribune της Γενεύης έγραψε ότι φέρεται να είχε λάβει το ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων από τον τότε βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας. Μέσω του δικηγόρου του, ο Χουάν Κάρλος αρνήθηκε επανειλημμένα να σχολιάσει τους ισχυρισμούς αυτούς.

Δείτε ακόμη

Θλίψη για τη «νύφη της Βηρυτού», την 25χρονη νοσοκόμα που ετοιμαζόταν να παντρευτεί
Το TikTok απαγορεύθηκε στις συσκευές των δημοσίων υπαλλήλων στις ΗΠΑ
Οργή και θλίψη στη Βηρυτό – Η σφιχτή αγκαλιά διαδηλώτριας στον Μακρόν (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις