Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Πόρος κορονοϊός: Τα μέτρα είναι οικονομική καταστροφή, λέει ο Δήμαρχος
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πόρος κορονοϊός: Τα μέτρα είναι οικονομική καταστροφή, λέει ο Δήμαρχος

Πόρος κορονοϊός: Εντονη ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων στον Πόρο - Σε ισχύ το τοπικό "lockdown" στο νησί.

Πόρος κορονοϊός: «Δεν είναι πληγή για τον τουρισμό τα μέτρα, αλλά οικονομική καταστροφή», τονίζει μιλώντας στο GRTimes.gr ο δήμαρχος του Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης. Ο κ. Δημητριάδης σημειώνει ότι πρόκειται για το πρώτο νησί στην Ελλάδα που βρίσκεται αντιμέτωπο με τέτοια μέτρα σε μια τόσο ιδιαίτερη, μάλιστα, χρονιά, που πλήττεται σφοδρά ο τουρισμός. «Γι’ αυτόν τον λόγο κρίνεται επιβεβλημένη η στήριξη της πολιτείας, ούτως ώστε να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η οικονομική ζημιά, που είναι τεράστια», τονίζει στο GRTimes.gr.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος του Πόρου, μετά τα μέτρα που επιβλήθηκαν υπάρχουν ακυρώσεις και κόσμος που αποχωρεί από το νησί, την ώρα που το Σαββατοκύριακο υπήρξε πληρότητα στο 95%. Παράλληλα, ο κ. Δημητριάδης καταγγέλλει ότι το προηγούμενο διάστημα δεν γίνονταν αυστηροί έλεγχοι στα καταστήματα, κάτι το οποίο ζητούσε η δημοτική αρχή του νησιού.

«Υπάρχουν ευθύνες που φτάσαμε σε αυτό το σημείο, καθώς υπήρχε πλήρης απουσία ελέγχων από τη μεριά της αστυνομίας. Ο βαθμός χαλαρότητας στα μέτρα καθορίζεται κυρίως από τη στάση της αστυνομίας και ήταν εμφανές πως υπήρχε ξεκάθαρη γραμμή για να μη γίνονται έλεγχοι», καταγγέλλει ο δήμαρχος Πόρου. «Τα μέτρα που επιβλήθηκαν από την Πολιτική Προστασία, εφόσον είναι έτσι η κατάσταση, είναι αναγκαία, δεν είναι αφόρητα, καθώς δεν υφίσταται lockdown, και δίνουν σίγουρα το στίγμα σε όλο τον κόσμο να προσέχει. Πλέον, είναι σίγουρο πως θα περιοριστεί αυτό που υπήρχε και σε 10 μέρες θα είμαστε το πιο καθαρό νησί στην Ελλάδα από κορωνοϊό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Δημητριάδης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις