Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / «Μαϊμού» λογιστής: Υποσχόταν επιστροφές χρημάτων
ΕΛΛΑΔΑ

«Μαϊμού» λογιστής: Υποσχόταν επιστροφές χρημάτων

«Μαϊμού» λογιστής: Τους εντόπιζε στον δρόμο και τους οδηγούσε είτε στο σπίτι για να πληρώσουν τα «παράβολα», είτε στην τράπεζα για ανάληψη.

«Μαϊμού» λογιστής: Για τέσσερα ολόκληρα χρόνια, παρουσιαζόταν σαν λογιστής και υποσχόταν γενναίες επιστροφές χρημάτων από την Εφορία! Παρίστανε τον γνωστό και φίλο συγγενικών προσώπων των θυμάτων, τα οποία πείθονταν ότι δικοί τους άνθρωποι είχαν λαμβάνειν χρήματα από επιστροφές, λόγω αυξημένων παρακρατήσεων του παρελθόντος. Κι αν είχαν και κάποιες αμφιβολίες,  για το ποιος ήταν αυτός που τους τα έλεγε, φρόντιζε ο δράστης να τις διαλύσει. Έπιανε το τηλέφωνο και καλούσε δήθεν  τον συγγενή του θύματος –στην πραγματικότητα συνεργό του- προσποιούμενος ότι μιλάει μαζί του.

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Και ο τελευταίος, πάντα… συμφωνούσε και προέτρεπε μάλιστα,  τη μητέρα, τον πατέρα ή τους θείους, να δώσουν τα χρήματα στον «λογιστή» για να πληρώσει τα παράβολα προκειμένου το επιστρεφόμενο ποσό να εκταμιευτεί! Και μια λεπτομέρεια. Μεταξύ των κατασχεθέντων είναι και ένα ταξί, ιδιοκτησίας του, το οποίο θεωρείται ότι αγόρασε με μέρος της λείας του.

«Μαϊμού» λογιστής: Σύλληψη στο Μενίδι

Με αστυνομική επιχείρηση στις Αχαρνές, συνελήφθη εν τέλει ο 40χρονος «λογιστής», σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απάτες και κλοπές κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα, με προκληθείσα ζημιά που υπερβαίνει συνολικά το ποσό των -120.000 ευρώ και στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για παράβαση του Νόμου περί Όπλων.

Επί τέσσερα χρόνια

Από τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία,  βάσει της οποίας εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης, προέκυψε ότι τα τελευταία τέσσερα έτη ο 40χρονος διέπραττε απάτες και κλοπές σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων. «Ως προς τη μεθοδολογία του», αναφέρει η Αστυνομία «ο δράστης συνέλεγε πληροφορίες τόσο για τα υποψήφια θύματα που επέλεγε προς εξαπάτηση όσο και για τα συγγενικά τους πρόσωπα και αφού τα προσέγγιζε, τους παρουσίαζε ψευδή γεγονότα προσποιούμενος τον λογιστή.

Η ψευδής ιστορία που τους παρουσίαζε αναφερόταν στο ότι οικεία τους πρόσωπα δικαιούνται επιστροφής μεγάλου χρηματικού ποσού από την εφορία, πλην όμως η είσπραξη του προϋπέθετε την καταβολή χρηματικού ποσού από τους ίδιους για υποτιθέμενη έκδοση παραβόλων.

Ο συνεργός «μίμος»

Επιπρόσθετα, για επιβεβαίωση των λεγόμενων του πραγματοποιούσε τηλεφωνική επικοινωνία με άγνωστο συνεργό του που προσποιούταν το συγγενικό πρόσωπο και σε μερικές περιπτώσεις συνομιλούσε με τους παθόντες, καταφέρνοντας να τους εξαπατήσει. Κατόπιν τούτου, είτε μετέβαινε από κοινού με αυτούς, είτε τους μετέφερε με το δικό του όχημα σε τραπεζικά υποκαταστήματα ή στις οικίες τους, όπου τους αποσπούσε χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Πρόσεχε τις κάμερες

 

Όταν επρόκειτο να τους οδηγήσει σε τραπεζικά υποκαταστήματα, απέφευγε να εισέλθει εντός αυτών για να μην καταγραφούν οι κινήσεις του από τυχόν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης». Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, εξακριβώθηκε ότι ο κατηγορούμενος έχει διαπράξει τουλάχιστον 15 απάτες, έχοντας αποκομίσει χρηματικό ποσό άνω των 133.310 ευρώ. Από τις έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων: Πιστόλι με γεμιστήρα, μονόκαννο πυροβόλο όπλο, μονόκανη κυνηγετική καραμπίνα με 235 φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των -5.505- ευρώ, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και όχημα δημόσιας χρήσης.

Δείτε ακόμη

655 προσλήψεις στα ΜΜΜ ανακοίνωσε ο Καραμανλής
Έκρυβαν την κάνναβη μέσα στις συσκευασίες με τις ελιές
Συνελήφθη 40χρονος “λογιστής” που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις