Ίντερνετ απάτες: Προσοχή, μεγάλη απάτη

ΕΛΛΑΔΑ

Ίντερνετ απάτες: Προσοχή, μεγάλη απάτη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ίντερνετ απάτες: Γυναίκα, μέλος διεθνούς σπείρας απατεώνων, εμφανίζεται σαν ετοιμοθάνατη λόγω ανίατης ασθένειας και… χαρίζει περιουσίες!

07.08.2020 | 09:25

Ίντερνετ απάτες: Της είπαν, λέει, οι γιατροί, ότι λόγω ανίατης ασθένειας, σύντομα θα εγκαταλείψει τα εγκόσμια. Για τον λόγο αυτό, λέει ακόμη με συντριβή, αποφάσισε να… χαρίσει την αμύθητη περιουσία της, που ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο ευρώ. Και φθάνει στην ουσία. Χρειάζεται, προσθέτει, να πληρωθούν τα συμβόλαια για τη μεταβίβαση, που θα αναλάβει ο δικηγόρος. Ζητούνται από τον… κληρονόμο τα έξοδα των συμβολαίων με καταβολή μετρητών σε ελληνικές η και ξένες τράπεζες. Και μετά, μην την είδατε…

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Είναι το σενάριο της παγκόσμιας απάτης, θύματα της οποίας πέφτουν και Έλληνες. Όπως συνέβη με έναν κάτοικο της Ρόδου, ο οποίος, προχώρησε σε καταγγελία στην Ασφάλεια του νησιού, γιατί έπεσε θύμα απάτης από τη γυναίκα, που του παρουσιάστηκε ως «Γαλλίδα χήρα» χωρίς δικούς της κληρονόμους. Κατέθεσε σε τραπεζικούς λογαριασμούς πάνω από 19.000 ευρώ για τα συμβόλαια, αλλά μάταια περίμενε τη μεταβίβαση. Όταν κατάλαβε ότι απλά είχε χάσει τα χρήματα και ότι κανείς δεν χαρίζει, στα καλά καθούμενα, κληρονομιές, πέρασε την πόρτα της αστυνομίας.

Ίντερνετ απάτες: Μοιράζουν… περιουσίες

Είναι και ο 43χρονος Ροδίτης θύμα απατεώνων του διαδικτύου, οι οποίοι τάχα μοιράζουν περιουσίες εκατομμυριών ευρώ μέσω… ηλεκτρονικού ταχυδρομείου! Σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστη του απέστειλε μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με το οποίο του γνωστοποιούσε ότι επειδή έπασχε από ανίατη ασθένεια, θα του χάριζε(!) ολόκληρη την περιουσία του η οποία ανέρχονταν στο ποσό, για την ακρίβεια, των 1,3 εκατομμυρίων ευρώ. Περιουσία βεβαίως δεν υπήρχε κι ούτε επρόκειτο να του χαρίσει κανείς τίποτε.

Τμηματικές καταθέσεις

Έτσι, με τμηματικά χρηματικά εμβάσματα με τα οποία ο 43χρονος υποτίθεται ότι θα εξοφλούσε τους σχετικούς φόρους για να παραλάβει το αστρονομικό ποσό στη συνέχεια, το κύκλωμα των απατεώνων κατάφερε να του αποσπάσει το ποσό των 19.000 ευρώ! Αναλυτικά αναφέρει η Αστυνομία στο σχετικό της σήμα: «Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστης δράστιδας, η οποία, σύμφωνα με σχετική καταγγελία, απέσπασε χρήματα από πολίτη με μέθοδο «νιγηριανής απάτης» και το πρόσχημα της δωρεάς – μεταβίβασης μεγάλου χρηματικού πόσου από το εξωτερικό. Επισημαίνεται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί έχοντας υπόψη τους ότι ουδείς άγνωστος χαρίζει χρήματα άνευ οπουδήποτε ανταλλάγματος ή πολλαπλασίου κέδρους».

Την τελευταία στιγμή – Η αφήγηση στο alphafreepress.gr

Μια άλλη γυναίκα, την τελευταία στιγμή απέφυγε να πέσει στην παγίδα της «Γαλλίδας με την ανίατη ασθένεια». «Μου έστειλε», λέει στο alphafreepress.gr «μήνυμα στο messenger, όπου συστηνόταν σαν Γαλλίδα, χήρα, χωρίς δικούς της κληρονόμους και με πληροφορούσε, δήθεν, ότι σκόπευε να μου διαθέσει τα μετρητά της, κάπου 340.000 ευρώ, που είχε καταθέσει σε τράπεζες.

Οι εικόνες στο facebook – «Σε διάλεξε ο Θεός»

Με μήνυμα, επίσης, ρώτησα γιατί αυτή η κίνηση. Και τότε κατάλαβα. Η σπείρα είχε δει ότι είχα ανεβάσει στο Facebook, εικόνες του Χριστού και της Παναγίας. «Σε διάλεξε ο Θεός», μου απάντησε. «Ο πνευματικός μου με συμβούλεψε να αφήσω τα μετρητά σε σένα». Και στη συνέχεια ζήτησε το mail. Κάπου εκεί η γυναίκα, παρ’ ολίγον θύμα διέκοψε την επικοινωνία κι έτσι γλίτωσε την πληρωμή των φόρων…

Δείτε ακόμη

Σοκ με τον θάνατο 2 ανδρών στη Θεσσαλονίκη -Τον έναν τον δολοφόνησαν με μαχαίρι και τον έκαψαν
Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στην Θεσσαλονίκη
Δέκα νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες από τον Δήμο Αθηναίων με λίγα μόνο «κλικ»
Exit mobile version