Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ελλάδα Αίγυπτος: Προωθημένες συζητήσεις για ΑΟΖ
ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΟΖ

Ελλάδα Αίγυπτος: Προωθημένες συζητήσεις για ΑΟΖ

Ελλάδα Αίγυπτος: Στην Αίγυπτο μεταβαίνει αιφνιδιαστικά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας προκειμένου να έχει επαφές με τον ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.

Ελλάδα Αίγυπτος: Στην Αίγυπτο μεταβαίνει αιφνιδιαστικά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας προκειμένου να έχει επαφές με τον ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών γίνεται καθώς μπαίνουν πλέον στην τελική ευθεία οι συζητήσεις της ελληνικής με την αιγυπτιακή πλευρά για τον καθορισμό θαλασσίων ζωνών ανάμεσα στις δύο χώρες. Πρόκειται ουσιαστικά για «συνέχεια» του ταξιδιού του κ. Δένδια, τον Ιούνιο. Οι συνομιλίες και οι προοπτικές να καταλήξουν σε συμφωνία θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικές και ενόψει της επανέναρξης του διαλόγου με την Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο ο κ. Δένδιας είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο της Αιγύπτου και τον ομόλογό του, με τον οποίο είχε συζητήσει  το θέμα των οικονομικών ζωνών Ελλάδας και Αιγύπτου. «Είχα μακρές συνομιλίες με τον στενό μου φίλο, τον Αιγύπτιο Υπουργό, τον κ. Sameh Shoukry. Συζητήσαμε για τα περιφερειακά θέματα, για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, για το Λιβυκό, για την τουρκική προκλητικότητα. Τέλος, ξαναπιάσαμε σήμερα το νήμα της διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία των οικονομικών ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου» είχε δηλώσει τότε ο  Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Ελλάδα Αίγυπτος: Τι μεταδίδουν τα αιγυπτιακά μέσα

Όπως μεταδίδουν τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Sameh Shoukry συναντάται με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια σήμερα, στην έδρα του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου, στο Κάιρο. Μετά το πέρας της συνάντησης θα υπάρξει κοινή συνέντευξη Τύπου και Κοινό Ανακοινωθέν, σύμφωνα με το Αιγυπτιακό ΥΠΕΞ. Εκτός από την πρόοδο στο ζήτημα των θαλασσίων ζωνών, θα υπάρξει και νέο πλαίσιο συνεργασίας για τον τουρισμό και το εμπόριο.

Δείτε ακόμη

Εντείνονται τα μέτρα στα χερσαία σύνορα της Ελλάδας
Βίντεο: Η παρατήρηση Μητσοτάκη σε δημοσιογράφο που δεν φορούσε μάσκα
Ο Μητσοτάκης συναντήθηκε με την μητέρα της 9χρονης στη Ρόδο – Εντολή να μην πάνε κάμερες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις