Ναρκωτικά: Το κύκλωμα με τις 900 αγοραπωλησίες

ΕΛΛΑΔΑ

Ναρκωτικά: Το κύκλωμα με τις 900 αγοραπωλησίες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ναρκωτικά: Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη ο αρχηγός της ομάδας την ώρα που πουλούσε ηρωίνη σε τρεις χρήστες – Βρέθηκε καλάσνικοφ στην έρευνα.

06.08.2020 | 08:36

Ναρκωτικά: Την ώρα ακριβώς που ο αρχηγός εγκληματικής ομάδας, πουλούσε «λευκό θάνατο» σε τρεις παγιδευμένους χρήστες, στην Ηγουμενίτσα, επενέβησαν με τα όπλα προτεταμένα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και του πέρασαν χειροπέδες. Είχαν προηγηθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, που προηγήθηκε, άλλες εννιακόσιες (!) πράξεις παράδοσης ναρκωτικών και είσπραξης χρημάτων από τα μέλη του ίδιου κυκλώματος. Έτσι, όπως ανακοινώθηκε, εξαρθρώθηκε η εγκληματική ομάδα, που δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια και διακίνηση ναρκωτικών, κυρίως ηρωίνης και κάνναβης, στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της ηγουμενίτσας, έχοντας στην κατοχή της και ένα καλάσνικοφ.

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Στο πλαίσιο της επιχείρησης στην οποία συνέδραμαν και αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθησαν: Ο αρχηγός της εγκληματικής ομάδας (ημεδαπός) καθώς και τρεις χρήστες, την ώρα που προμηθεύονταν από αυτόν συσκευασίες με ηρωίνη («φιξάκια»). Τρεις γυναίκες, δύο ημεδαπές και μία αλλοδαπή, μέλη της εγκληματικής ομάδας. Επίσης, για τη συμμετοχή τους στην ομάδα έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία δύο ακόμη ατόμων, ενός ημεδαπού και ενός αλλοδαπού, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται συνολικά 27 άτομα που προμηθεύονταν ναρκωτικά από την ομάδα.

Ναρκωτικά: Από τον Οκτώβριο του 2017

Ως προς τις συνθήκες εξάρθρωσης, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, υπό την καθοδήγηση του αρχηγικού μέλους, συγκρότησαν, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2017, εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Η προμήθεια της ομάδας με ναρκωτικά γινόταν με μέριμνα του αρχηγού, ο οποίος τα εισήγαγε από την Αλβανία μέσω του αλλοδαπού (Αλβανού), μέλους της ομάδας και στη συνέχεια φρόντιζε για την περαιτέρω διακίνησή τους μέσω των άλλων μελών. Η δράση της αναπτύχτηκε στο πεδίο της διακίνησης κυρίως της ηρωίνης και της κάνναβης σε χρήστες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Ηγουμενίτσας.

900 αγοραπωλησίες

Προσδιορίζεται ότι κατά το διάστημα διερεύνησης της υπόθεσης πραγματοποιήθηκαν πάνω από 900 αγοραπωλησίες ναρκωτικών, από τις οποίες εκτιμάται ότι οι κατηγορούμενοι αποκόμισαν κέρδη που ξεπερνούν τις 90.000 ευρώ. Σε έρευνες, που διενεργήθηκαν με τη συνδρομή και αστυνομικού σκύλου, σε σπίτια των συλληφθέντων καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: Χρηματικό ποσό 14.415 ευρώ, πολεμικό τυφέκιο «Kalashnikov» με γεμιστήρα, 20 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ηρωίνη βάρους 5,1 γραμμαρίων, κάνναβη σε ακατέργαστη και κατεργασμένη μορφή συνολικού βάρους 7,3 γραμμαρίων, 126- ναρκωτικά χάπια, 2- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 2 μαχαίρια, 5 κινητά τηλέφωνα και πλήθος συσκευασιών για την τυποποίηση («φιξάκια») των ναρκωτικών.

Δείτε ακόμη

Μετανάστες έκοψαν πεντέμισι τόνους ξύλα από ελαιώνα στη Μόρια της Λέσβου
Εγκεφαλικά νεκρός ο 5χρονος που κόντεψε να πνιγεί σε πισίνα στη Ρόδο
Σέρρες: «Ζήτησα να πετάξω πάνω από την Πρώτη για να με δουν οι γονείς μου»
Exit mobile version