Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κακοκαιρία Θάλεια σήμερα: Πτώσεις δέντρων, διακοπές ρεύματος, πλημμύρες
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Θάλεια σήμερα: Πτώσεις δέντρων, διακοπές ρεύματος, πλημμύρες

Κακοκαιρία Θάλεια σήμερα: Ο καιρός σήμερα σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας θα είναι στα δυτικά, τα κεντρικά και τη Μακεδονία, άστατος.

Κακοκαιρία Θάλεια σήμερα: Αλλάζει δραματικά ο καιρός σήμερα, Πέμπτη (06.08.2020) με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ πέφτει και η θερμοκρασία. Ο καιρός σήμερα σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας θα είναι στα δυτικά, τα κεντρικά και τη Μακεδονία, άστατος με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Η επέλαση της Θάλειας σε όλη τη χώρα

Με έντονη βροχή, ισχυρούς ανέμους και κεραυνούς επέλασε στη Θεσσαλονίκη η κακοκαιρία “Θάλεια”, που σύμφωνα με τις προβλέψεις κάνει το καλοκαίρι… χειμώνα και αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού. Ήδη, σύμφωνα με το meteo.gr, συνολικά 9.900 κεραυνοί καταγράφηκαν στη Βορειοδυτική Ελλάδα από το σύστημα “ΖΕΥΣ” του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έως χθες το απόγευμα. Βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν κυρίως στο Ιόνιο, στη Μακεδονία, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας “Θάλεια” θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας έως και το Σαββατοκύριακο 08-09/08, καθώς και η εκδήλωση ισχυρών βροχών, καταιγίδων αλλά και χαλαζοπτώσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την πρώτη ημέρα της “Θάλειας” στον μετεωρολογικό σταθμό της Κέρκυρας καταγράφηκαν 70.8 χιλιοστά βροχής, με τα 69 από αυτά σε περίπου 90 λεπτά. Τα ακραία φαινόμενα που εξαπολύει η “Θάλεια” εκδηλώνονται ήδη με ιδιαίτερη ένταση, κυρίως, στη Δυτική Μακεδονία. Ειδικά η Κοζάνη, η Καστοριά και η Φλώρινα, επλήγησαν από ισχυρή χαλαζόπτωση, που προκάλεσε έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα, αλλά και ατυχήματα.

Η κακοκαιρία έκοψε… το ρεύμα

Χωρίς ρεύμα έμεινε για περίπου μια ώρα ο νομός Πιερίας, ενώ η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ.
Όσο διήρκεσε η διακοπή ρεύματος ήταν κλειστές οι σήραγγες του Πλαταμώνα και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών και η κυκλοφορία διεξαγόταν από την παλαιά εθνική οδό.

Πιερία: Εγκλωβίστηκαν τέσσερα τραίνα λόγω κακοκαιρίας

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τρία επιβατικά τρένα και ένα εμπορικό ακινητοποιήθηκαν στο ύψος του Αιγινίου Πιερίας, καθώς μετά από πτώση κεραυνού προκλήθηκε διακοπή ρεύματος. Στη Δυτική Μακεδονία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 11 κλήσεις για κοπές δέντρων σε Κοζάνη, Φλώρινα και Πρέσπες και δύο κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στους δήμους Κοζάνης και Σερβίων Βελβεντού.

Κακοκαιρία με έντονα πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκε και Δυτικά σε Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα. Στο Λίστον, σύμφωνα με το corfunews, έπεσαν σοβάδες από τα κτίρια, ενώ, στην οδό Αριστοτέλη Σιδέρη έπεσε ένα δέντρο πάνω σε αυτοκίνητα.

Κεραυνοί στη Θεσσαλονίκη

Στο Λίστον έπεσαν σοβάδες από τα κτίρια

Παράλληλα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, κεραυνός χτύπησε ένα δέντρο στην Καστανιά με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά, ενώ, στην Αχαράβη υπήρξε κλήση για άντληση υδάτων.

Πολλές οι κλήσεις στην πυροσβεστική για πεσμένα δέντρα, φωτογραφία corfupress.com Ήδη, την πρώτη ημέρα της κακοκαιρίας «Θάλεια», μέχρι το απόγευμα, κατεγράφησαν 9.900 κεραυνοί στη Βορειοδυτική Ελλάδα από το σύστημα «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ενώ βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν κυρίως στο Ιόνιο, στη Μακεδονία, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία.

Βίντεο από iefimerida

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις