Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Λίβανος κατάσταση έκτακτης ανάγκης: Τουλάχιστον 113 άνθρωποι σκοτώθηκαν
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος κατάσταση έκτακτης ανάγκης: Τουλάχιστον 113 άνθρωποι σκοτώθηκαν

Λίβανος κατάσταση έκτακτης ανάγκης: Τουλάχιστον 113 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην καταστροφική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού και δεκάδες άλλοι αγνοούνται, σύμφωνα με τον νέο απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας, Χαμάντ Χασάν.

Λίβανος κατάσταση έκτακτης ανάγκης: Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press σε επείγον τηλεγράφημά του το απόγευμα της Τετάρτης μετέδωσε ότι η κυβέρνηση του Λιβάνου έθεσε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων, μετά και τις πολύνεκρες εκρήξεις που σημειώθηκαν ένα εικοσιτετράωρο νωρίτερα στο λιμάνι της Βηρυτού, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 100 ανθρώπους και έχουν τραυματίσει περισσότερους από 4.000. Σύμφωνα με το AP, η κυβέρνηση παραχωρεί άμεσα στο στρατό πλήρη εξουσία, στην πρωτεύουσα της Βηρυτού.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν συνεδρίασης του λιβανέζικου Υπουργικού Συμβουλίου, όπως μετέδωσε η ίδια πηγή. Μετά και την εξέλιξη αυτή, επιβεβαιώθηκαν προγενέστερες αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση έθεσε σε αυστηρό κατ’ οίκον περιορισμό αδιευκρίνιστο αριθμό αξιωματούχων του λιμένα της Βηρυτού. Οι τελευταίοι υπόκεινται πλέον σε έρευνα για τις συνθήκες, υπό τις οποίες βρίσκονταν επί χρόνια αποθηκευμένοι στο λιμάνι της Βηρυτού τουλάχιστον 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου.

Τουλάχιστον 113 άνθρωποι σκοτώθηκαν

Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 113 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην καταστροφική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού και δεκάδες άλλοι αγνοούνται, σύμφωνα με τον νέο απολογισμό που έδωσε το απόγευμα της Τετάρτης στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας Χαμάντ Χασάν. Από την τεράστια έκρηξη, τουλάχιστον 4.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν. «Υπάρχουν σίγουρα ακόμη (θύματα) κάτω από τα χαλάσματα και δεχόμαστε δεκάδες τηλεφωνήματα για αγνοούμενους», είπε σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Δείτε ακόμη

Μουεζίνης πέθανε από ανακοπή καρδιάς μέσα στην Αγιά Σοφιά
22 τραυματίες από τη μεγάλη πυρκαγιά κοντά στη Μασσαλία (vid &pic)
Τα προειδοποιητικά έγγραφα που αγνοήθηκαν για το νιτρικό αμμώνιο στη Βηρυτό

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις