Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σπείρα με τις γαρδένιες: Βίντεο από τη δράση της
ΕΛΛΑΔΑ

Σπείρα με τις γαρδένιες: Βίντεο από τη δράση της

Σπείρα με τις γαρδένιες: Παρίσταναν τους τεχνικούς της ΔΕΗ, τους συντηρητές ασανσέρ, τους ενοικιαστές ή τους γαλαντόμους, που χάριζαν γλάστρες με λουλούδια.

Σπείρα με τις γαρδένιες: Στη δημοσιότητα με σχετική διάταξη του εισαγγελέα, δόθηκαν από την Αστυνομία οι φωτογραφίες, δύο εκ των μελών της «σπείρας με τις γαρδένιες»! Των Ρομά, δηλαδή, που μηχανεύονταν χίλιους δυο τρόπους για να πείσουν για την ιδιότητα που προέβαλαν στα θύματα,-ανάλογα την περίσταση- για να τους ανοίξουν την πόρτα του σπιτιού τους. Είτε, δήθεν, για να… επισκευάσουν τον ηλεκτρικό πίνακα, είτε για να τους προσφέρουν γλάστρες με γαρδένιες(!), δωρεάν, είτε για να «συντηρήσουν» το ασανσέρ ή ακόμη και να… νοικιάσουν διαμέρισμα στην πολυκατοικία!

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, ένας ήταν πάντα ο στόχος. Να αποσπάσουν, όπως προαναφέρθηκε, την εμπιστοσύνη των ηλικιωμένων, να μπουν στα σπίτια τους και εκεί με διάφορες τεχνικές να αφαιρούν μετρητά και κοσμήματα και να εξαφανίζονται! Από την πρώτη φάση των ερευνών, εξιχνιάστηκαν εννέα κλοπές από διαμερίσματα σε Άλιμο, Βούλα, Χολαργό, Χαλάνδρι και Αγία Βαρβάρα. Όμως, ο εισαγγελέας έκρινε ότι οι φωτογραφίες έπρεπε να δοθούν στη δημοσιότητα καθώς υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι έχουν εμπλακεί και σε άλλες περιπτώσεις εξαπάτησης. Το alphafreepress.gr παρουσιάζει και βίντεο από τη δράση των μελών της σπείρας, οι σκηνές του οποίου έχουν καταγραφεί σε πολυκατοικία στη βούλα.

Σπείρα με τις γαρδένιες: Το κόλπο με το πατάκι

Θα δείτε ότι μία γυναίκα έχει πειστεί από τους δράστες και μπαίνει μαζί τους στην πολυκατοικία. Θα παρατηρήσετε επίσης στο ίδιο βίντεο, ότι ο δεύτερος των δραστών, σπρώχνει το πατάκι στην πόρτα για να μην κλείσει. Ο λόγος είναι πασιφανής. Για να ακολουθήσουν κι άλλοι συνεργοί τους, οι οποίοι θα μπουν αθέατοι στο σπίτι και όση ώρα οι «τεχνικοί» δήθεν θα επιδιορθώνουν ζημιά, εκείνοι να αφαιρούν χρήματα και κοσμήματα άνετα!

Συνελήφθησαν δύο μέλη της σπείρας

Το alphafreepress.gr, επίσης, στις 24 Ιουλίου, είχε αναφέρει για το θέμα: «Αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής μετά από έρευνες, έφθασαν στη σύλληψη δύο Ρομά, μελών της σπείρας, ενώ αναζητούνται άλλα δύο Ρομά, ως μέλη της ίδιας σπείρας. Ως προς τον τρόπο δράσης, δύο από τα μέλη της σπείρας, πρωινές, κυρίως, ώρες, κινούνταν με όχημα σε διάφορες περιοχές της Αττικής προς αναζήτηση ηλικιωμένων ατόμων. Αφού εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους, τους προσέγγιζαν και προσποιούμενοι τους τεχνικούς Εταιρείας Ηλεκτροδότησης, υπαλλήλους του Δήμου, υποψήφιους ενοικιαστές ή ότι ήθελαν απλά να τους προσφέρουν γλάστρες με φυτά, εισέρχονταν στις οικίες τους.

Ερευνούσαν τις οικίες

Όταν κατάφερναν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους, τους καθοδηγούσαν και τους αποπροσανατόλιζαν με διάφορες προφάσεις κάθε φορά, ενώ παράλληλα οι κατηγορούμενοι ερευνούσαν την οικία και με γρήγορες και μεθοδευμένες κινήσεις αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή.

Τα τιμαλφή σε… αλουμινόχαρτο

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα ήταν τόσο πειστικοί που έπειθαν τους παθόντες να συγκεντρώσουν τα χρήματα και τα τιμαλφή που είχαν στην οικία τους σε αλουμινόχαρτο ή σε ξύλινη επιφάνεια, για να μην καταστραφούν από τις εργασίες που προφασίζονταν κάθε φορά ότι θα έκαναν ως τεχνικοί στην οικία τους και τεχνηέντως τα αφαιρούσαν. Ηγετικό και συντονιστικό ρόλο είχε ένας εκ των συλληφθέντων, ο οποίος συμμετείχε με φυσική παρουσία σε όλες τις διαπραχθείσες κλοπές, ενώ τα υπόλοιπα μέλη εναλλάσσονταν. Κατά τη διερεύνηση της δράσης τους διαπιστώθηκε ότι το αρχηγικό μέλος διοχέτευε τα αφαιρεθέντα κοσμήματα και τιμαλφή σε ενεχυροδανειστήρια ή τρίτα άτομα».

Δείτε ακόμη

Μόσιαλος: Θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε την πολιτική της Κορέας;
Δυστύχημα με δέκα νεκρούς και δύο σοβαρά τραυματίες στην Αλεξανδρούπολη
Πίσω από τις μάσκες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις