alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ζωή Ράπτη βιογραφικό: Πρώην σύζυγος του Βορίδη η νέα υφυπουργός Υγείας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζωή Ράπτη βιογραφικό: Πρώην σύζυγος του Βορίδη η νέα υφυπουργός Υγείας

Ζωή Ράπτη βιογραφικό:Την είσοδό της στην κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό σχολίασε η νέα υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, χαρακτηρίζοντας «τιμητική» την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπό της.

Ζωή Ράπτη βιογραφικό: Η Ζωή Ράπτη είναι η νέα υφυπουργός Υγείας όπως ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, στο πλαίσιο του πρώτου ανασχηματισμού της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η κ. Ράπτη είναι η μόνη γυναίκα που αναλαμβάνει χαρτοφυλάκιο στο νέο κυβερνητικο σχήμα το οποίο αλλάζει με την ένταξη σε αυτό ενός ακόμα βουλευτή του κ. Νικόλαου Ταγαρά και ενός εξωκοινοβουλευτικού του κ. Πάνου Τσακλόγλου σε θέση υφυπουργών. Αρμοδιότητα της νέας υφυπουργού θα είναι τα θέματα ψυχικής Υγείας.

Λίγο μετά και την επίσημη ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η κ. Ράπτη με ανάρτησή της στο Twitter ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την “τιμητική εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου”, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αυτή “αποτελεί για μένα εντολή και χρέος για σκληρή δουλειά με όραμα, συνέπεια και ευσυνειδησία”.

Η Ζωή Ράπτη γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι δικηγόρος Αθηνών στο Συμβούλιο της Επικρατείας με ειδίκευση στο Δίκαιο του Περιβάλλοντος και της Χωροταξίας. Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Kent at Canterbury της Μ. Βρετανίας (Master of Laws with Honours in International Commercial Law).

Το πορτραίτο της Ζωής Ράπτη

Η κ. Ράπτη έχει διατελέσει αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ψυχικού όπου και διαμένει μόνιμα. Εκπροσώπησε την Ελλάδα από το 2012 έως το 2014 στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Δήμων και Περιφερειών, ενώ το 2014 ήταν υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

Το Μάιο του 2019, ορκίζεται βουλευτής της ενιαίας Β’ Αθηνών στη θέση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος είχε παραιτηθεί για να κατέβει ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής. Τον Ιούλιο του 2019 ορκίστηκε βουλευτής Β’ Περιφέρειας Αθηνών Βορείου Τομέα με τη Νέα Δημοκρατία και αμέσως μετά τις εκλογές ορίστηκε Αναπληρώτρια Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Ο γάμος με νυν υπουργό της κυβέρνησης

Η Ζωή Ράπτη ήταν η πρώτη σύζυγος του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη. Οι δυο τους είχαν παντρευτεί με κουμπάρο τότε τον Ευτύχιο Βορίδη, Διδάκτωρα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και προσωπικό ιατρό του Κωνσταντίνου Γ. Καραμανλή. Ο Μάκης Βορίδης μετά το τέλος του γάμου του με τη Ζωή Ράπτη, παντρεύτηκε την παιδίατρο Δανάη Μιχελάκου, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά.

Δανάη Μιχελάκου

Το βιογραφικό της Ζωής Ράπτη, όπως το ανέβασε η ίδια στο facebook:

Γεννήθηκα στo Νέο Ψυχικό και κατοικώ στο Ψυχικό 35 χρόνια. Κόρη του Γεωργίου Ράπτη ( Μηχανολόγου ΕΜΠ) και της Ελένης Λαμπροπούλου-Ράπτη, (Αρχιτέκτονος ΕΜΠ ), έχω ένα γιό τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, 8 ετών σήμερα. Θέλω τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε ένα προάστιο όμορφο, λειτουργικό και βιώσιμο. Σε μια γειτονιά ασφαλή, σε μια πόλη όπου ο πολιτισμός και η ανθρώπινη ευαισθησία θα είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας.

Οι Σπουδές μου

1984: Αριστούχος απόφοιτος της Σχολής Μωραΐτη
1984-1989: Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών
1990-1991: Μεταπτυχιακές σπουδές στο δίκαιο του διεθνούς εμπορίου και της πνευματικής ιδιοκτησίας (master) στο University of Kent at Canterbury της Μεγάλης Βρετανίας (LL.M with honours) in International Commercial Law

Η Επαγγελματική διαδρομή μου

1991-1996: Δικηγορώ στην Αθήνα, με ειδίκευση στο εμπορικό δίκαιο. Συνεργάζομαι με το Δικηγορικό γραφείο Γεωργίου Κωστακόπουλου ως δικηγόρος εμπορικών και βιομηχανικών εταιρειών
1997: Ανοίγω δικό μου δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα.
2000: Διορίζομαι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας και ειδικεύομαι σε θέματα δικαίου του περιβάλλοντος και της χωροταξίας. Έχω χειριστεί σημαντικές υποθέσεις για την διάσωση ελεύθερων και κοινόχρηστων χώρων, μεταξύ των οποίων της αναδασωτέας έκτασης των Τουρκοβουνίων στο Ψυχικό, του Βυζαντινού διατηρητέου μνημείου της Ομορφοκκλησιάς στο Γαλάτσι (υπόθεση Κλειστού Ολυμπιακού Γυμναστηρίου-ΠΑΛΑΙ), του πρώην κτήματος Θων στους Αμπελοκήπους, του Άλσους Δήμου Βριλησσίων (πρωην Ναυτικού Οχυρού), του φυσικού περιβάλλοντος της νήσου Τήνου, του αισθητικού δάσους της νήσου Σκιάθου κ.λ.π.
2010: Μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής
2012: Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο των Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR)

Η πορεία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

1997: Ως νομικός παραστάτης συνετέλεσα στην έκδοση της ιστορικής, για το Ψυχικό, απόφασης 678/1998 (ΦΕΚ Δ’ 183/1998) του Γ.Γ. Περιφέρειας Αττικής με την οποία επανακηρύσσεται η αναδάσωση 206 στρεμμάτων της εκτός σχεδίου περιοχής των Τουρκοβουνίων.
1998: 3η Δημοτική Σύμβουλος Ψυχικού υπό τον Δήμαρχο κ. Ερωτόκριτο Νεόφυτο.
1999-2001: Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Δήμου
2000-2002: Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ψυχικού
2002: Δημοτική Σύμβουλος υπό τον Δήμαρχο κ. Ερωτόκριτο Νεόφυτο.
2002-2004: Μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Ψυχικού
2005-2006: Αντιδήμαρχος Ψυχικού με αρμοδιότητα, μεταξύ άλλων, τη διαχείριση των κοινοχρήστων χώρων του και τη διεύθυνση του προσωπικού του. Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ψυχικού και Εκπρόσωπος του Δήμου στον ΕΣΔΚΝΑ
2006: 2η Δημοτική Σύμβουλος Ψυχικού με το ψηφοδέλτιο της Δημάρχου κας Ειρήνης Κατσαρού
2007: Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ψυχικού
Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ψυχικού
Μέλος Γ.Σ. της ΚΕΔΚΕ
2008: Μέλος της Επιτροπής Θεσμών της ΤΕΔΚΝΑ
2009: Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Παιδείας και Υγείας
Πρόεδρος του Συνδέσμου των 4 Δήμων (Γαλατσίου, Ν. Ιωνίας, Φιλοθέης και Ψυχικού) για την Προστασία και Ανάπλαση των Τουρκοβουνίων.
2010: Υποψήφια Δήμαρχος για τον ενιαίο Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού.