Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / “Διάγγελμα” Μητσοτάκη Τετάρτη: Μήνυμα για την έξαρση του κορονοϊού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Διάγγελμα” Μητσοτάκη Τετάρτη: Μήνυμα για την έξαρση του κορονοϊού

"Διάγγελμα" Μητσοτάκη Τετάρτη: Παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την πορεία του κορονοϊού αναμένεται αύριο.

“Διάγγελμα” Μητσοτάκη Τετάρτη: Παρέμβαση για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα αναμένεται να κάνει αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά την αυριανή προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη που θα έχει με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα δήλωση του κ.Μητσοτάκη on camera από την τηλεδιάσκεψη, με την οποία θα στείλει το δικό του μήνυμα προς τους πολίτες, χωρίς όμως να προβαίνει σε “διάγγελμα” όπως στην αρχή της πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθύνει μήνυμα αφύπνισης προς τους Έλληνες πολίτες, καλώντας σε επαγρύπνηση και υπακοή στα μέτρα προστασίας και τους κανόνες υγιεινής κατά της πανδημίας του κορονοϊού. Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να απευθυνθεί ειδικότερα στους νέους, από τους οποίους θα ζητήσει να τηρούν τα μέτρα προστασίας, ώστε να μη θέσουν σε κίνδυνο τη δική τους υγεία αλλά και των συγγενών τους.

Η αυριανή τηλεδιάσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της “επιχείρηση αφύπνισης” των πολιτών που έχει τεθεί σε εφαρμογή με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού του περασμένου Σαββατοκύριακου. Το “καμπανάκι” χτύπησε όταν ο ΕΟΔΥ κατέγραψε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων (110) το Σάββατο ενώ σήμερα Τρίτη ανακοινώθηκαν 121!

Νέα μέτρα;

Στο τραπέζι της τηλεδιάσκεψης θα πέσουν και νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας και αυστηροποίηση των ήδη ληφθέντων, όπως η χρήση μάσκας και τα πλαφόν σε κοινωνικές εκδηλώσεις, αλλά και καταστήματα εστίασης. Όπως έχει ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, οι τηλεδιασκέψεις τον Αύγουστο θα πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή.

Η κυβέρνηση, όπως έχει επισημάνει, παρακολουθεί την κατάσταση, ακούει τις εισηγήσεις των ειδικών και είναι αποφασισμένη να λάβει όποια μέτρα χρειαστούν για να περιορίσει την περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις